marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Halep a demolat-o pe Svitolina în decisiv și s-a calificat în semifinale la Roland Garros!

Simona Halep a făcut un meci extraordinar, ieri, în sferturile de finală ale turneului de mare șlem Roland Garros, care se desfășoară în aceste zile la Paris. Românca a reușit o revenire superbă în fața ucrainenei Elina Svitolina, numărul șase mondial, după ce a fost la un pas de eliminare în al doilea set. Svitolina a început meciul în forță și a câștigat cinci ghemuri la rând în primul set, pe care și l-a adjudecat în cele din urmă cu 6-3. Jucătoarea ucraineană și-a continuat evoluția bună în al doilea act, în care a trecut de la extaz la agonie din cauza Simonei Halep, care a revenit de la scorul de 5-1 și s-a impus în tiebreak pentru a-și salva șansele de a merge mai departe. După ce românca a câștigat setul doi cu 7-6 (8-6), s-a creat un moment de descătușare în jocul Simonei care în ultimul parțial, cel decisiv pentru stabilirea jucătoarei din semifinale, a nimicit-o practic pe Svitolina, neacordându-i acesteia nici cea mai mică șansă de a spera la victorie. Halep a închis partida cu un set alb impundându-se cu 6-0 în fața tenismanei din Ucraina. În urma acestei victorii, jucătoarea româncă a obținut calificarea în faza semifinală a turneului de pe tărâm francez, unde o va întâlni pe Karolina Pliskova (locul 3 WTA).

„Nu știu cum am revenit, dar sunt fericită că am făcut-o. Am jucat contra unei adversare foarte puternice, care a jucat foarte bine în primul set. A trimis mingea mereu pe linie, iar fileul a fost de partea ei. Sunt fericită că am revenit și am câștigat. În setul doi am schimbat ritmul. Am încercat să îi pun probleme. Nu credeam că pot recupera. La 5-2 am crezut că am pierdut meciul, dar am încercat să dau totul pe teren. Am fost relaxată și asta m-a ajutat. Meciul de azi nu a fost ca cel de la Roma (n.r. pierdut de Halep în finala turneului cu Svitolina). Ea a jucat mai repede azi. A schimbat strategia, a fost mai agresivă. Eu am încercat să schimb ritmul și am înălțat mingea și s-o plimb pe tot terenul”, a declarat Simona Halep la Eurosport.

Begu a fost eliminată în sferturile de finală la proba de dublu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Begu și chinezoaica Saisai Zheng a fost învinsă, ieri, de cuplul australian Ashleigh Barty/Casey Dellacqua cu 6-3, 6-4, în sferturile de finală ale probei feminine de dublu de la Roland Garros. Tot miercuri, Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk au evoluat în sferturi contra favoritelor numărul trei, Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveția), dar partida s-a încheiat după terminarea ediției.

Politica