În Severin la târgul în care se vând mieii de Paști e forfotă mare . Ciobanii au adus și miei și iezi. Dacă în primele zile prețul era de 20 de lei kilogramul, acum vânzătorii au mai lăsat din preț până în jurul a 18 lei kg tăiat. De fapt de tăiat se ocupă tot ei. Iar administrația târgului le-a pus la dispoziție toate condițiile în acest sens. Au și asomatoare așa cum prevede legea. Dar mulți nu le mai folosesc. Taie direct mielul prin metoda strămoșească. Cuțitul la gât. Târgul nu duce lipsă nici de clienți. Însă nu toți se îngrămădesc să cumpere. Unii vin doar așa să ia ,,pulsul” în speranța că poate pe ultima sută de metri vor prinde un chilipir. ,, O fi muncă și pentru cioban dar și 18 lei pe kilogram sunt bani. Pulpa de porc, care nu are deloc os, ci numai carne macră, este undeva la 12 lei kilogramul. Zici că e Paști, să mănânci miel, dar nu merită. Eu cred că 15 lei kilogramul de carne de miel ar fi prețul corect!”, ne-a declarat un pensionar. ,,Nu e, domnule, scump deloc mielul. Oaia nu e ca porcul să stea în coteț și doar să-i dai mâncare. Fie ploaie, fie caniculă trebuie să o paști pe câmp. E muncă, nu comparați oaia cu porcul”, a replicat un cioban din apropiere care a auzit părerea bătrânului. În târgul Veterani din Severin ciobanii au la dispoziție asomatoare, apă caldă, halate și cântare pentru a-și desfășura activitatea în condiții de siguranță sanitară. Dacă, în prima zi, kilogramul de carne de miel se vindea cu prețul de 20 de lei, ieri costa undeva în jurul a 18 lei kilogramul. Și iedul costa la fel, 18 lei kilogramul.