vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinţi: Un fost viceprimar a murit în tragedia de pe DE70

Au murit de tineri într-un accident rutier cumplit. Gheorghe Ciută, în vârstă de 47 de ani, fost viceprimar la Floreşti-Mehedinţi în perioada 2004-2008, inspector în cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi a murit, miercuri seara, în îngrozitorul accident rutier petrecut între Severin şi Orşova pe DE 70. Gheorghe Ciută se afla ca pasager în autoutilitara care a căzut în prăpastia adâncă de 50 de metri. În autoutilitară şi-a mai pierdut viaţa Maria Șeuleanu, o contabilă din Severin, în vârstă de 48 de ani. Șoferul, Ion Ardeiu, un tânăr din comuna Corcova, proprietarul maşinii , se zbate între viaţă şi moarte cu o serie de complicaţii grave, la un spital din Bucureşti. Din primele informaţii se pare că aceştia plecaseră la Timişoara ca să cumpere un disc de tractor, necesar părinţilor lui Ciută din Floreşti. Contactat telefonic primarul din Floreşti, Radu Pasăre, ne-a declarat că dispariţia fulgerătoarea a lui Gheorghe Ciută a îndurerat o comună întreagă: ,, Domnul Gheorghe Ciută a fost un om cinstit, gospodar şi foarte cumsecade. Dumnealui a fost viceprimar pe timpul primarului Burtică, eu nu l-am prins în funcţie.Dar îl cunoşteam foarte bine. Ulterior fiind funcţionar a revenit la profesia dumnealui de inspector la Finanţe. E dureros ce s-a petrecut. Nu-mi vine să cred. Am înţeles că aici la Floreşti va fi înmormântat. Transmit sincere condoleanţe familiei!”, a declarat primarul din Floreşti, Radu Pasăre. Despre şoferul care se luptă între viaţă şi moarte , primarul din Corcova, Adam Durac, ne-a spus că nu ştie prea multe: ,,E de la noi din comuna Corcova. Știu că îl cheamă Ardeiu şi e un copil neînsurat. Să de Dumnezeu să scape că am înţeles că e foarte grav”, ne-a declarat primarul din comuna Corcova, Durac Adam. Despre femeia în vârstă de 48 de ani se ştie că ar fi fost luată ,,la ocazie” de către cei doi.La ce destinaţie ? La destinaţia finală, din păcate….

Un accident cumplit, ca-n filmele de groază

Doi oameni au murit pe loc, iar unul se zbate între viaţă şi moarte în urma unui accident rutier petrecut, miercuri seara, în Mehedinţi, pe DE 70 între Severin şi Orşova în apropiere de viaductul Bahna. Un tir încărcat cu fier vechi a scăpat de sub control în urma unei explozii la pneuri , s-a răsturnat pe şosea, a acroşat un autoturism, după care a luat foc. Autoturismul acroşat a fost doar uşor avariat, iar şoferul din el a scăpat cu viaţă. Cu viaţă a scăpat ca prin minune şi şoferul de pe tir care se pare că ar fi sărit din cabină la timp. Însă bolidul care a scăpat de sub control şi a pătruns răsturnat şi în flăcări pe contrasens a făcut 3 victime. Este vorba de şoferul şi 2 pasageri ai unei autoutilitare care circula regulamentar către Orşova. Ca să evite impactul cu mastodontul, şoferul din autoutilitară a tras de volan. Însă maşina lor a plonjat în gol de la o înălţime de circa 50 de metri într-o prăpastie. Pompierii sosiţi la faţa locului au constatat că doar şoferul mai respiră însă era într-o stare foarte gravă. ,,La ora 16:30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta al Judeţului Mehedinţi a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs între un autotren şi o autoutilitară, pe DN6, în zona viaductului Tarovăţ. În urma impactului, cabina autotrenului a fost cuprinsă de flăcari, iar autoutilitara a fost proiectată peste parapet, căzând în apropierea căii ferate. Pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului concomitent cu acţiunile de descarcerare a unei persoane aflată în autoutilitară. În urma accidentului au rezultat trei victime, doi decedaţi şi o persoană grav rănită, care a fost transportată la U.P.U. Severin. După evaluarea medicală la faţa locului, conducătorul autotrenului a refuzat transportul la spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La locul evenimentului au fost angrenate forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova şi Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, sub coordonarea grupei operative a unităţii, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, două ambulanţe S.M.U.R.D, o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, 26 de pompieri militari, precum şi echipaje din cadrul S.A.J. Mehedinţi şi I.P.J. Mehedinţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, plutonier major Raluca Tîrcă.

Politica