sâmbătă, octombrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

„Știind poţi salva”

Andrei Irode, fost bodyguard, devenit cunoscut ţării întregi după tragedia din Colectiv, întrucât a fost alături de victimele incendiului, dar şi de familiile lor, a venit în Slatina

unde a predat un curs altfel. Irode le-a explicat copiilor care sunt paşii necesari salvării şi intervenţiei în astfel de situaţii.

Andrei Irode a venit la Slatina, chemat de Daria Adriana, fetiţa care schimbă mentalităţi, şi despre care v-am mai vorbit în paginile ziarului nostru. Amândoi sunt voluntari la „Împreună rezistăm”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atunci când am fost la Colectiv în Bucureşti, am vorbit cu Andrei Irode să vină şi în şcolile din Slatina să ţină acest curs de prevenţie şi cum să poţi să supravieţuieşti în caz de incendiu. Am numit acest proiect "Știind poţi salva". Având în vedere că primul ajutor va fi „materie obligatorie”, am şi testat opinia colegilor. Prima oprire a fost în club, unde Andrei Irode a explicat ce trebuie să facem să nu fim în situaţia celor din Colectiv. Marţi, primul popas a fost la Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" Slatina”, ne-a declarat Daria.

La lecţia deschisă au luat parte toţi elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, precum şi cadrele didactice.

Elevii l-au invitat la ei pe Andrei Irode şi atunci când se va derula programul „Școala Altfel”

La proiectul "Știind poţi salva!" au participat Școala Gimnazială "Nicolae Iorga", Colegiul Naţional "Radu Greceanu" şi Liceul cu Program Sportiv.

 

 

Politica