luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Vişan dă de înţeles că ar vrea o alinţă cu PNL

Gelu Vişan, candidatul PMP la funcţia de primar al Craiovei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că se bucură că peneliştii şi-au rezolvat problemele, lăsând să se înţeleagă că ar vrea o alianţă cu ei.

„Mişcarea Populară chiar se bucură că există în acest moment o soluţie pe care ei împreună au găsit-o prin domnul profesor Giugea. Și pentru că veni vorba, la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, Consiliului Local Municipal şi a întregului judeţ, Mişcarea Populară nu va face alianţă cu PSD”, a precizat Vişan.

Pe de altă parte, deşi reprezentanţii ALDE Dolj au anunţat în mai multe rânduri că nu fac alianţă cu PSD, Vişan spune contrariul: „La nivelul judeţului Dolj asistăm la o situaţie absolut ciudată. La nivelul întregii politici judeţene există o alianţă între PSD, UNPR şi ALDE. PSD construieşte şi listele UNPR şi listele ALDE astfel încât, cred ei, vor obţine împreună majoritatea în Consiliul Judeţean. Eu afirm răspicat: ALDE şi UNPR nu există, sunt mici clone ale PSD şi nu vor intra în Consiliul Judeţean. La nivelul municipiului Craiova, ALDE a făcut cu totul altceva, a susţinut în continuare candidatul PSD dar şi-a pus candidat pe domnul Năstase. Olguţa Vasilescu, candidatul PSD, a spus candidatului ALDE că îl va susţine pentru funcţia de viceprimar. De altfel Olguţa Vasilescu a spus multor alţi candidaţi din Craiova că ei vor fi viceprimari”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vişan a mai spus că Olguţa Vasilescu a promis chiar PMP-ului că va avea viceprimar.

 

Păloiu sau Groza, la şefia CJ Dolj

Dan Păloiu şi Ion Groza şi-au anunţat intenţia de a candida pe lista de consilieri judeţeni, pentru a obţine postul de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. Partidul ar urma să decidă dacă va accepta candidatura vreunuia dintre aceştia. Dacă niciunul nu va fi acceptat pentru preşedinţia CJ Dolj, ambii sunt candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte la Consiliu.

 

 

Politica