duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

„Dezvoltă Craiova cu GUST!” – Primul candidat care are un proiect pentru Craiova

În urmă cu o săptămână, deputatul PSRO, Florentin Gust, a anunţat că se va înscrie în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Craiova după ce va strânge 15.000 de semnături de susţinere. Florentin Gust a pregătit deja şi un program, cu ceea ce are de gând să facă pentru craioveni. Este, de altfel, primul proiect prezentat de vreunul dintre pretendenţii la funcţia de primar al Craiovei.

Proiectul său se numeşte „Dezvoltă Craiova cu GUST!” şi este structurat pe mai multe capitole.

„Aceste puncte reprezintă preocupările mele constante din ultimii ani. Este punctul de plecare. Împreună cu toţi aceia dintre dumneavoastră care consideraţi că este important să vă implicaţi în rezolvarea problemelor oraşului în care trăim, voi definitiva programul meu de candidatură. Craiova este a fiecărui craiovean şi pentru mine, Florentin Gust, craiovean, este atât de importantă încât am ales să nu fiu liniştit, să nu stau în banca mea, ci să fac tot ce ştiu, tot ce mă pricep, să cer sprijin unde nu mă pricep, pentru ca la noi acasă să ne fie mai bine”, afirmă deputatul PSRO, Florentin Gust.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iată programul „Dezvoltă Craiova cu GUST!”:

FIECARE CARTIER ESTE CRAIOVA!

În fiecare cartier vor exista filiale ale instituţiilor importante.

Infrastructura (străzile, canalizarea, iluminatul stradal etc.) fiecăruia dintre cartierele Craiovei este la fel de importantă ca cea din centrul oraşului.

Siguranţa craiovenilor este o prioritate.

Inventarierea problemelor specifice craiovenilor pe cartier şi acţiunea ţintită pentru fiecare dintre ele.

Prinde GUST-ul economisirii!

CENTRALE INDIVIDUALE DE APARTAMENT. Facturi mai mici cu 50% la apă caldă şi căldură, în trei ani. Proiectul nu presupune costuri din partea dumneavoastră, nu afectează ajutorul de căldură primit, iar investiţia va fi făcută de municipalitate.

PIAŢĂ AGROALIMENTARĂ LA 20.000 DE LOCUITORI. Prin crearea de pieţe agroalimentare voi stimula producătorii din regiune şi judeţ să îşi vândă produsele direct craiovenilor, dându-vă posibilitatea să consumaţi produse autohtone la preţuri accesibile, astfel hypermarket-urile vor avea concurenţă.

„GRĂDINA VERDE ŞI SĂNĂTOASĂ”. Prin acest program craiovenii vor avea posibilitatea să preia în exploatare, în anumite condiţii, un teren la marginea oraşului oferit de Primărie în scopul amenajării unei grădini pentru consumul propriu de fructe şi legume.

TAXĂ ZERO pentru apa meteorică/pluvială.

Prinde GUST-ul dezvoltării urbane şi în folosul cetăţeanului!

ŞI CARTIERUL TĂU ESTE CRAIOVA! Eu voi transforma amplasamentele celor 97 de puncte termice din Craiova în creşe pentru copii, afterschool-uri, săli de sport, cantine sociale, cluburi pentru pensionari, pieţe închise. Destinaţia va fi stabilită în funcţie de necesităţile fiecărei zone.

INTERNET PENTRU TOŢI. Wireless în parcurile şi punctele de interes din Craiova.

PLAN DE MOBILITATE URBANĂ. Fluidizarea traficului rutier prin sincronizarea semafoarelor şi introducerea de noi sensuri giratorii.

URGENŢĂ DE CARTIER. Înfiinţarea unui centru de urgenţă medicală permanentă pentru fiecare cartier în vederea accesului la servicii de urgenţă, în timp util, pentru fiecare cetăţean.

Educaţie de calitate pentru copiii noştri!

O CREŞĂ LA 15.000 DE LOCUITORI. Numărul părinţilor care trebuie să-şi lase copiii în grija cuiva pentru a putea merge la serviciu este cu mult mai mare decât oferta din creşele din Craiova.

CAMPUS AFTERSCHOOL. Programul urmăreşte să asigure copiilor de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a posibilitatea de a învăţa prin joc, de a-şi face temele alături de alţi copii şi profesori bine pregătiţi, de a se bucura de spaţiu verde, spaţiu de joacă, micro-fermă de animale, toate într-un climat sănătos şi sigur.

CANTINE PENTRU LICEENI. Voi crea cantine pentru elevii de liceu pentru ca aceştia să mănânce sănătos la preţuri cu adaos zero.

CENTRU UNIVERSITAR COMPETITIV. Niciun oraş nu se poate dezvolta în lipsa unui centru universitar puternic. Sprijinirea centrului universitar craiovean în vederea creşterii calităţii educaţionale, a parteneriatelor, a accesului la programe de practică şi a modului de integrare a absolvenţilor în piaţa muncii.

REDUCEREA IMPOZITULUI cu 10 procente pentru agenţii economici care facilitează accesul la practică al elevilor şi studenţilor.

 

Pentru o pensie mai liniştită!

CLUBURILE SENIORILOR. Pensionarilor le voi da posibilitatea, ca după o viaţă de muncă, să poată socializa, în propriul cartier, în cadrul unor cluburi destinate lor.

RESTAURANTE SOCIALE, preţuri minime pentru cei cu venituri minime. Craiovenii cu venituri reduse vor avea posibilitatea să mănânce în cadrul unor restaurante cu adaos zero.

 

Comunitate unită şi deschisă către parteneriat, comunicare şi către crearea de schimbări sociale!

CRAIOVA CREŞTE PRIN AFACEREA TA. Voi crea oportunităţi de dezvoltare agenţilor economici prin înfiinţarea unui parc industrial şi a trei incubatoare de afaceri, unde beneficiarii vor plăti doar utilităţile, respectând un set de condiţii, în special angajarea unui număr minim de craioveni.

CRAIOVA SE DEZVOLTĂ ŞI PRIN ORGANIZAŢIILE NON-PROFIT. Casa ONG-urilor este un program prin care, pentru dezvoltarea unei societăţi civile sănătoase şi stimularea mediului asociativ competitiv, voi acorda organizaţiilor neguvernamentale un spaţiu în care să îşi desfăşoare activităţile proprii.

CRAIOVA SE VEDE ŞI PRIN MODUL ÎN CARE PRESA LUCREAZĂ. Casa Presei este un program creat pentru a da posibilitatea dezvoltării unui climat al liberei exprimări, necontrolat politic. Voi asigura tuturor instituţiilor de presă un spaţiu într-o clădire în care să îşi poată desfăşura activitatea cu chirie zero.

Transparenţă!

CAFEAUA cu GUST. De două ori pe lună, voi bea cafeaua cu dumneavoastră, într-un mediu informal. Acest lucru nu va exclude zilele de audienţă din cadrul Primăriei.

ACCESUL CRAIOVENILOR, ORGANIZAŢIILOR DE SOCIETĂŢI CIVILE la licitaţiile publice se va realiza în mod liber, pe bază de programare.

ORGANIZAREA DE REFERENDUMURI. La investiţiile de peste 10 milioane de Euro voi organiza consultarea populaţiei în mod direct. Voi sprijini instituţional organizarea de referendumuri pe teme de interes local, regional sau naţional.

CONSULTĂRI CU AGENŢII ECONOMICI. Lunar voi organiza consultări cu principalele organisme economice reprezentative de la nivelul judeţului.

CONSULTĂRI CU SOCIETATEA CIVILĂ. Lunar voi organiza consultări cu organismele neguvernamentale.

 

Politica