sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Oltenii „construiesc” autostrada

Câteva sute de olteni şi-au dat mâna şi au început construcţia simbolică a autostrăzii Craiova-Piteşti. Aşa că, sâmbătă au construit un prim tronson, începând de la ieşirea din Craiova, spre Piteşti,

Prin gestul lor, oltenii vor să atragă atenţia decidenţilor de la Bucureşti cu privire la importanţa acestui drum. La protestul iniţiat de deputatul Florentin Gust au luat parte, între alţii, angajaţi ai Ford, dar şi de la alte firme private, precum şi voluntari ai Crucii Roşii.

“Mesajul este unul foarte simplu: ne-am dat mâna, noi cei din Oltenia, pentru a construi simbolic autostrada Craiova-Piteşti. Se promite de foarte mulţi ani, iar mesajul trebuie să ajungă foarte clar la Bucureşti: Oltenia îşi doreşte autostradă, oltenii îşi doresc autostradă. Până nu o vom avea, nu vom putea să avem o regiune dezvoltată. Sunt foarte multe firme care ocolesc Oltenia şi Craiova pentru că nu există o autostradă, iar lucrul acesta trebuie să îl înţeleagă guvernanţii, indiferent cum se numesc ei”, a precizat iniţiatorul proiectului, deputatul Florentin Gust.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Participanţii la protest spun că fără autostradă, nu pot fi create suficiente locuri de muncă într-o zonă recunoscută pentru numărul mare de şomeri.

“Suntem aici pentru o cauză pentru care milităm de trei ani de zile, pentru faptul că Oltenia este izolată de restul ţării prin o infrastructură proastă. Ne dorim autostrada pentru că ne dorim investitori, ne dorim locuri de muncă, ne dorim o dezvoltare regională aşa cum ar trebui să fie”, a spus Maria, una dintre participantele la protest.

Construcţia simbolică a autostrăzii nu se opreşte aici. Protestul va fi organizat lunar, iar organizatorii speră ca până în toamnă, lanţul uman să ajungă la Piteşti. Asta i-ar putea duce pe olteni în Cartea Recordurilor.

 

Politica