joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Şefa ISJ, despre cazul Bora: „Sunt şapte petiţii şi sesizări transmise către Ministerul Educaţiei”

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Lavinia Craioveanu spune că profesorul Constantin Bora nu a rămas fără funcţia de director al Colegiului Tehnologic „Ştefan Milcu”, din Calafat, din motive politice, ci deoarece Corpul de Control al ministrului Educaţiei a găsit o serie de nereguli în ceea ce priveşte managementul acestuia.

Reamintim că profesorul Dan Bora, a anunţat, pe 7 martie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Partidului Mişcarea Liberală Dolj, partid din partea căruia candidează pentru funcţia de primar al Calafatului, că va face plângere penală împotriva conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean şi că va sesiza şi Ministerul Educaţiei, întrucât consideră decizia ISJ nelegală.

Bora a afirmat că a fost întrunit un Consiliu de Adminsitraţie pentru destituirea sa, în weekend şi fără să aibă cvorum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şefa ISJ Dolj susţine însă altceva.

“O să vă spun exact motivul pentru care am încetat detaşarea domnului profesor Constantin Bora din funcţia de director, nu a fost vorba de demitere pentru că domnul profesor nu a obţinut postul acela prin concurs. Dumnealui a fost detaşat începând cu 1 septembrie pe postul de director la Colegiul Tehnic Ștefan Milcu Calafat. În decizia de detaşare, există la articolul doi precizat foarte clar că inspectorul general poate înceta detaşarea înainte de concurs sau înainte de finalul anului şcolar. Motivul pentru care am luat hotărârea încetării detaşării domnului profesor a fost raportul corpului de control care a venit la Inspectoratul Școlar Judeţean Dolj, un raport în care erau spuse foarte clar abaterile pe care domnul profesor le-a săvârşit şi pe care inspectorii le-au constatat în perioada controlului şi am considerat că sunt suficiente argumente pentru a lua decizia încetării detaşării, decizie luată în baza reglementărilor legale şi perfect legal. În ceea ce priveşte acuzaţiile de care pomeneaţi mai devreme în sensul unui consiliu de administraţie al şcolii, vreau să vă comunic faptul că decizia de încetare a detaşării, respective de detaşare pe funcţia de director a unui cadru didactic pe postul vacantat o puteam transmite prin fax către şcoală dar am considerat că este normal să îi informez prin intermediul unui inspector al ISJ Dolj pe membri consiliului de administraţie asupra acestei decizii din respect faţă de domniile lor şi faţă de cadrele didactice din şcoală. Domnul inspector l-a contactat pe domnul Constantin Bora pentru a-i comunica decizia, de asemenea, din respect faţă de cadrul didactic şi fostul director al şcolii, pentru că orice om merită acest lucru, indiferent dacă a greşit sau nu în funcţia pe care a deţinut-o anterior, dar domnul profesor Bora i-a închis telefonul inspectorului de sector. Prin urmare, inspectorul s-a deplasat la şcoală, a comunicat decizia, aceea de încetare a detaşării şi le-a comunicat membrilor consiliului de administraţie care este decizia noastră în ceea ce priveşte detaşarea pe funcţia de director a unui nou cadru didactic.

Sunt şapte petiţii şi sesizări transmise către Ministerul Educaţiei care la rândul său a trimis în teritoriu echipă, sunt foarte multe abateri, inclusive ca şi preşedinte al Consiliului de administraţie, şedinţele Consiliului de administraţie au fost ţinute fără să întrunească numărul de membri necesari luării unei hotărâri, aşa cum prevede regulamentul de funcţionare al Consiliilor de administraţie. Un alt exemplu, domnul director a emis o decizie de suplinire pentru un cadru didactic, cadru didactic care era titular în judeţul Botoşani. Domnul Bora a fost director o perioadă lungă de timp, probabil a făcut şi lucruri bune pentru şcoală, a făcut aceste erori, nu cred că era cazul să facem un eveniment mediatic din acest subiect. Dacă dumnealui consideră că poate să câştige un avantaj electoral din acest subiect este problema domniei sale eu nu vreau să intru în polemică cu domnia sa, vreau să-i transmit că eu fac în calitate de inspector şcolar general, politica şcolii, nu mă interesează apartenenţa domniei sale, ştiu că este consilier PSD dar nu acestea au fost motivele care au dus la decizia pe care am luat-o, a fost o decizie perfect legală luată în baza raportului corpului de control, raport pe care nu suntem obligaţi şi nici nu îl voi prezenta eu domnului profesor, dumnealui are posibilitatea să-i solicite emitentului”, a declarat Lavina Craioveanu, inspectorul general al ISJ Dolj.

 

 

 

Politica