miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

S-a lansat Partidul Intelectualilor Liber Angajaţi

Ducu Mogoşeanu, preşedintele partidului, împreună cu membrii P.I.L.A. s-au adunat, miercuri seara, pentru a lansa în faţa cetăţenilor prezenţi la eveniment, Partidul Intelectualilor Liber Angajaţi.

Volumul lansat de Mogoşeanu este o carte de texte apărută din like-urile oamenilor de pe Facebook, spune chiar autorul. P.I.L.A. adună între două coperţi textele umoristice publicate de Ducu Mogoşeanu pe reţeaua de socializare.

Moderatorul evenimentului a fost Liliana Hinoveanu care în rime a prezentat fiecare invitat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primul la microfon a fost Cosmin Dragoste, fostul manager al Casei de Cultură Traian Demetrescu, care a declarat că deja începuse să se întrebe unde a dispărut umorul oltenesc.

”Mă întrebam de foarte multe ori unde a dispărut umorul din Craiova. Pentru că în zona noastră, umorul a avut întotdeauna succes şi reprezentanţi de seamă. În anii 70 era grupul „Mesaj”, cu doi ani înainte de Revoluţie s-a înfiinţat Vacanţa Mare. Ei bine, după 2000 dispare umorul de foarte bună calitate, nu ştiu unde s-a dus. Se spune că umorul reflectă în general calitatea şi valoarea unei societăţi, iar pentru mine surpriza cea mai plăcută a fost să văd că Ducu Mogoşeanu începe să posteze la un moment dat, cu o anumită frecvenţă pe Facebook, nişte texte pe care mă bucur că le-a adunat în această carte, denumită „P.I.L.A.”, texte care mi-au plăcut foarte mult deoarece fac din nou joncţiunea cu acel filon de umor de foarte bună calitate, oltenesc, craiovean, care a existat şi care umplea săli la Casa Studenţilor.

Ducu Mogoşeanu se joacă foarte serios în această carte, se joacă cu umorul. Vine şi reinterpretează anumite glume, face un remix de glume în concordanţă cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru, cu societatea în care trăieşte. Îşi asumă nişte personaje împreună cu familia, cunoscuţii, pentru a ne pune nouă tuturor o oglindă în faţă.

Este un autor extrem de şmecher care mizează pe impactul şi pe conlucrarea cu cititorul”, a spus Cosmin Dragoste.

De la fosta conducere a TRADEM, microfonul a fost pasat noului manager, Luiza Mitu, care a fost provocată de către Liliana Hinoveanu să vorbească într-un picior.

Luiza nu doar că a acceptat provocarea, dar a reuşit să reziste într-un picior până la finalul discursului său.

Printre cuvintele rostite la adresa autorului şi a cărţii, Luiza Mitu a ţinut să precizeze că vom găsi în carte „lucruri care aparent sunt cotidiene”, dar trebuie să fim foarte atenţi la ce citim „pentru că Ducu trimite nişte mesaje care ne pun semne de întrebare asupra societăţii noastre şi asupra a ceea ce suntem noi”, a subliniat Luiza.

Evenimentul a fost condimentat de Mihai Ghiţulescu cu ingredientul principal, umorul.

Iar la final, înainte ca cei ce s-au înscris în partid să treacă să le fie semnat „carnetul” de către autor, Mogoşeanu a mulţumit în propriul lui stil.

„Pentru porcăria asta de carte născută din like-urile voastre, vă mulţumesc vouă!”, a conchis Ducu Mogoşeanu.

 

 

Politica