miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Emil Mirică o înlocuieşte pe penala Veronica Nicolae la şefia CCD Mehedinţi

Fostul director al Casei Corpului Didactic Mehedinţi , traseista politică Veronica Nicolae, trimisă în judecată pentru luare de mită , a fost zburată din funcţia în care fusese numită pe criterii strict politice şi nu pe merit sau prin concurs. Faţă de Veronica Nicolae, noul director , Emil Mirică este un titan în învăţământul mehedinţean şi nu numai. El are la activ 10 ani numai în funcţiile de inspector şcolar general şi inspector general adjunct, 17 ani de director şi director adjunct la un Colegiu , 2 ani în Ministerul Educaţie unde a fost şi director al Corpului de Control…

Casa Corpului Didactic Mehedinţi, o instituţie respectabilă, etalon în judeţ, are de câteva zile , mai exact din data de 4 martie , un nou director în persoana profesorului Emil Mirică. Reputatul cadru didactic a fost numit în această funcţie aşa cum prevede legea printr-un ordin al ministrului Educaţiei, Adrian Curaj. Profesorul Emil Mirică are un CV impresionant faţă de fosta directoare penală Veronica Nicolae , trimisă în judecată pentru luare de mită şi eliberată din funcţie din acest motiv. Astfel Mirică are la activ 17 ani ca director şi director adjunct la Colegiul Tehnic ,,Decebal” din Drobeta Turnu Severin, 10 ani ca inspector general şi inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi , 2 ani la Ministerul Educaţiei timp în care a ocupat şi funcţia de director al Corpului de Control. Contactat telefonic Emil Mirică ne-a comfirmat că a fost numit director la Casa Corpului Didactic Mehedinţi. ,,Am considerat ca să fac public acest fapt în zilele următoare, căci a fost 8 martie ziua femeii şi ştiţi cum e …Dar acum dacă m-aţi întrebat vă spun că numirea de la minister mi-a venit luni la prânz. E vorba de un ordin de ministru al domnului Adrian Curaj. Căci poate nu ştiaţi , numai ministrul are atribuţiuni de numire şi eliberare din funcţii la Casa Corpului Didactic”, ne-a declarat Emil Mirică. Întrebat la ce partid este înscris noul director ne-a răspuns cu sinceritatea care îl caracterizează : ,,N-am partid de 4 ani. Dar dacă primesc o ofertă , nu zic nu, o analizez”, ne-a mai spus Emil Mirică noul director al CCD Mehedinţi.

Fostul director Veronica Nicolae trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul director al Casei Corpului Didactic Mehedinţi, faimoasa traseistă politică Veronica Nicolae a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi pentru luare de mită, după ce ar fi primit de la un denunţător suma de 3.000 de euro, în schimbul cărora fratele urma să primească o locuinţă ANL, Nicolae fiind la momentul respectiv consilier local şi preşedinta comisiei de analiză a cererilor pentru repartizarea locuinţelor în Drobeta Turnu Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, Fănică Cercel, Veronica Nicolae ar fi primit mita în valoare de 3.000 de euro în perioada 2010 – 2011, prin intermediul unei alte persoane, trimisă şi ea în judecată pentru complicitate la dare şi luare de mită. Cercel a declarat că denunţătorul în dosar, Marian Cioclov a relatat anchetatorilor că el ar fi dat suma de 3.000 de euro în schimbul asigurării că fratelui său i se va repartiza o locuinţă de tip ANL, banii ajungând la şefa Casei Corpului Didactic Mehedinţi printr-un alt intermediar.Cazul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi trimis spre judecată Tribunalului Mehedinţi. În 2010 Veronica Nicolae era consilier local în cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, din partea Partidului Democrat Liberal şi preşedinta comisiei sociale de analiză a cererilor pentru repartizarea locuinţelor pentru tineri.În 2012 a obţinut un nou mandat de consilier local pe listele PDL, iar ulterior a trecut la PSD, fiind numită în scurt timp director al Casei Corpului Didactic Mehedinţi.În anul 2014 şi-a dat demisia din funcţia de consilier local şi s-a înscris în Partidul Conservator, în prezent, ocupând funcţia de copreşedinte al Organizaţiei Municipale a ALDE.

 

Politica