luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Vrednic este? Popa Jinga, anunţat oficial candidat la primăria Orşova!

Preotul pensionar Nicolae Jinga rupe cutumele politicii mehedinţene şi îşi anunţă public candidatura la primăria Orşova, judeţul Mehedinţi, din partea ALDE. Sfinţia sa declară că are multe ,,obiective” de realizat şi face apel la toţi oamenii “cu pregătire profesională corespunzătoare” să i se alăture.

După ce a văzut ca toţi ceilalţi locuitori, că de ani de zile şi-a băgat dracul coada între politicienii, consilierii locali şi toţi conducătorii primăriei din oraşul Orşova şi nu s-a făcut nimic benefic pentru cetăţean, un preot s-a hotărât să alunge piaza rea din politica orşoveană. Şi nu cu tămâie şi cădelniţă cum poate ar crede mulţi enoriaşi ci prin candidatura sa la funcţia de primar. Acest lucru – o faţă bisericească să candideze la o primărie – este o premieră în judeţ. Şi poate fi benefică, mai ales că la Orşova, aşa cum stau lucrurile în prezent, mai rău nu se poate. Deci tot răul spre bine…

 

Cu duhul blândeţii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nicolae Jinga, fost preot, este candidatul oficial pe care ALDE Mehedinţi îl susţine pentru primăria Orşovei. ,,Părintele” a fost prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă în cadrul căreia şi-a prezentat programul politic pe care îl propune orşovenilor pentru alegerile din iunie 2016. Realizări măreţe, voinţă dar nu se ştie cât va fi cu putinţă.

,,Lipsa unei coeziuni între factorii de conducere ai administraţiei publice locale, factorii politici şi cetăţenii oraşului este generatoare de conflicte şi nu aduce nimic bun urbei”, a declarat preotul Nicolae Jinga.

De această situaţie, cei mai afectaţi au fost cetăţenii Orşovei, iar municipiul a avut de suferit în procesul de dezvoltare socio-economic, este de părere ,,părintele”.

 

,,Părintele” are în plan ,,obiective” de politician

 

Ca şi obiective principale, candidatul ALDE, Nicolae Jinga, a menţionat:

-Alimentarea cu gaz a municipiului Orşova, care va rezolva atât problema încălzirii oraşului cât şi dezvoltarea economică;

-Realizarea unei eficienţe energetice a clădirilor din municipiul Orşova printr-un program sustenabil şi cu o finanţare din fonduri europene a anvelopării blocurilor;

-Ecologizarea oraşului, inclusiv a falezei şi a lacului de acumulare, atât în beneficiul cetăţenilor, cât şi a dezvoltării potenţialului turistic al oraşului;

-Îmbunătăţirea infrastructurii şi o cât mai judicioasă cheltuire a fondurilor alocate în acest sens;

-Valorificarea potenţialului cultural al oraşului, atât prin reabilitarea instituţiilor de cultură, cât şi prin investiţii noi în spaţii culturale. Atragerea tineretului spre actul de cultură, creerea cadrului necesar pentru toţi orşovenii care îşi doresc ca oraşul lor să fie un pol cultural al judeţului şi, de ce nu, al ţării.

Pentru ca toate aceste lucruri să fie posibile, domnul Nicolae Jinga a făcut un apel pentru o implicare activă a tuturor oamenilor cu o pregătire profesională corespunzătoare, cu o ţinută morală aleasă şi doreşte ca aceştia să fie alături de sfinţia sa şi de formaţiunea politică pe care o reprezintă.

 

Politica