sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Creşte numărul cazurilor de gripă

Încă zece cazuri de gripă au fost confirmate în judeţul Olt, în ultima săptămâna. În total, 68 de olteni s-au îmbolnăvit de gripă, de la începutul anului, între care şi o gravidă. Un sfert dintre pacienţi sunt copii.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt în continuare internaţi nouă pacienţi, starea acestora fiind bună, a declarat, pentru adevărul.ro, directorul medical al unităţii spitaliceşti, medicul Cătălin Pătru.

S-a confirmat că un alt angajat al spitalului a contractat gripa (primul caz a fost confirmat săptămâna trecută), virusul ajungând şi la angajaţii SMURD, unde a fost de asemenea confirmat un caz. Şi un copil, de 5 ani, care frecventează Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă“ din Slatina, a fost depistat cu virus gripal A subtip H1, gripa afectând, de altfel, pacienţi de la câţiva ani, la 80 de ani, tineri fără ocupaţie, salariaţi, pensionari, asistaţi social, din Slatina, Morunglav, Tia-Mare, Drăgăneşti-Olt, Teslui, Brastavăţu, Perieţi etc., mai arată sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai grav este că virusul a făcut a treia victimă în judeţ. OLT-ALERT informează că este vorba de un cântăreţ de biserică din localitatea Mărunţei, în vârstă de numai 38 de ani, care a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost transferat în speranţa că va putea fi salvat.

Primul deces a fost înregistrat în 21 februarie, fiind vorba un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Slatina. O a doua persoană, în vârstă de 43 ani, din Radomireşti, a murit din cauza gripei pe 2 martie.

 

 

Politica