sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ultima cursă a “Autobuzului”

Naţionala de rugby a României se pregăteşte pentru cea de-al patrulea meci din Cupa Europeană a Naţiunilor. Stejarii vor întâlni pe 12 martie, la Iaşi, Germania. Meciul se va disputa de la ora 14:00 şi va fi transmis în direct de Dolce Sport 1. Pentru acest meci, staff-ul tehnic al echipei naţionale a convocat un lot de 30 de jucători: 16 înaintaşi şi 14 jucători de treisferturi.

De remarcat este prezența în lot a lui Ovidiu Tonița, cel care şi-a anunţat retragerea din rugby-ul de performanţă la Cupa Mondială din 2015, din Anglia, după meciul cu Irlanda, când a marcat un eseu. De altfel, meciul de la Iaşi, cu Germania, va fi meciul oficial de retragere al jucătorului de linia a treia, poreclit “Autobuzul din Carpaţi”.

Pentru partida de sâmbătă a fost convocat și Marian Ispir de la CSM București, acesta alăturându-se deja Stejarilor în cantonamentul de la Iași. El evolueză pe postul de aripă, are 23 de ani, 1,78 m și 77 kg. Ispir a jucat pentru România U23 anul trecut, în meciul cu England Counties XV.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, a mai intervenit o schimbare de ultim moment, Sabin Strătilă, jucătorul care evoluează ca fundaș, s-a accidentat și nu va putea evolua în partida de sâmbătă, de la Iași.

 

Lotul extins al României:

Pilieri: Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), Paul Rusu (Știința Baia Mare), Mihai Dico (Știința Baia Mare), Cosmin Manole (Dinamo), Horațiu Pungea (Oyonnax);

Taloner: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers), Eugen Căpățână (Timișoara Saracens);

Linia a II-a: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Tarbes);

Linia a III-a: Viorel Lucaci (CSA Steaua București), Vlad Nistor (Castres Olympique), Andrei Gorcioaia (Valence d'Agen), Stelian Burcea (Timișoara Saracens), Ovidiu Tonița (Carcassonne);

Treisferturi:

Mijlocași la grămadă: Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo), Alexandru Țiglă (CSM București);

Mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens), Ovidiu Melniciuc (U Cluj);

Centri: Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), Florin Ioniță (CSA Steaua), Ionuț Balaban (CSS Bârlad);

Aripi: Adrian Apostol (Știinta Baia Mare), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Stephen Shennan (Timișoara Saracens), Ionuț Botezatu (CSM Știința Baia Mare), Marian Ispir (CSM București).

Fundași: Florin Vlaicu (Calvisano).

 

Politica