joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Criza E.coli. Furnizorul Bradet din Dolj, amendat cu 3.000 lei

Ferma din judetul Dolj care furniza lapte fabricii Bradet a fost amendata cu 3.000 lei. Cinci mulgatori au fost gasiti nespalati pe maini, iar angajatilor nu li s-ar fi facut analize medicale periodice. 

În privința acţiunilor derulate la nivelul structurilor locale, potrivit informării transmise de către DSP Dolj,  prin Sistemul Rapid de Alertă pentru alimente și furaje, DSP Dolj a informat ANSVSA în privința neregulilor constatate în urma verificărilor efectuate la o exploatație comercială de bovine din județul Dolj, care furnizează lapte crud pe raza județului Argeș, informeză realitatea.net.

Astfel, la data de 26 februarie a.c., o echipă de inspectori ai DSP Dolj, împreună cu medici veterinari de la DSVSA Dolj au constatat că nu se efectuează triajul epidemiologic al mulgătorilor – cinci persoane- la ieșirea din tură, motiv pentru care societatea a fost sancționată cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, conform HG 857/2011, iar la data de 2 martie a.c., o echipă a DSP Dolj a constatat neconformități în privința structurii controlului medical periodic conform fișei corespunzătoare personalului încadrat ca îngrijitor de animale, mai arată sursa citată. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa îmbolnăvirii copiilor nu este nici astăzi cunoscută.

 

Politica