sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Au ratat la muchie de cuţit calificarea

Componenţii grupei de juniori E de la Dinaymk Craiova au avut parte de un weekend ghinionist sub Tâmpa. După ce nu au avut adversar pe măsură la faza zonală, craiovenii s-au dus cu încredere la Braşov, unde urma să se desfăşoare unul dintre cele două turnee semifinale.
Şase echipe, împărţite în două grupe de câte trei, s-au luptat sâmbătă şi duminică sub Tâmpa pentru un loc în finala campionatului naţional. Turneul semifinal a presupus la rândul său un meci decisiv pentru stabilirea echipei ce va merge în ultimul act al competiţiei naţionale, partidă ce s-a disputat duminică între câştigătoarea grupei A, Academia Hagi, şi câştigătoarea grupei B, Corona Braşov.

Craiovenii au ratat de puţin trecerea de grupe şi ocazia de a lupta pentru un loc la finala de la Buftea, după ce au înregistrat, în grupă, o victorie în faţa timişorenilor de la Sporting, scor 2-1, graţie dublei lui Robert Popescu şi o înfrângere în faţa braşovenilor de la Corona în ultimele minute de joc, scor 3-2, golurile craiovenilor fiind înscrise de Dragoş Popa.
În meciul direct dintre Sporting Timişoara şi Corona Braşov sorţi de izbândă a avut echipa bănăţeană, care prin această victorie a adus clasamentul la o egalitate aproape perfectă.
Toate cele trei echipe au încheiat grupa cu trei puncte, golaverajul şi rezultatele din meciul direct fiind cele care au realizat departajarea.

O victorie şi o înfrângere pentru craioveni

Policlinica Buna Vestire Craiova

La acest capitol, Dinamyk s-a clasat peste Sporting Timişoara, dar s-a aflat pe aceeaşi lungime de undă cu formaţia din Braşov în privinţa golaverajului. În acest caz, criteriul de diferenţiere a fost rezultatul din jocul direct, în care formaţia din Bănie a fost învinsă.

Au fost două meciuri frumoase, iar în cel cu Braşov am primit gol în ultima fază a meciului şi am pierdut jocul. Nu sunt supărat că ne-am oprit în grupe, dar este normal să rămâi cu un gust amar, când ştii că ai fost aproape să prinzi un loc într-una dintre finalele de la Buftea. Sunt mulţumit, nu am ce să le reproşez copiilor, nu am decât cuvinte de laudă la adresa lor, iar numai întâmplarea a făcut să nu fim noi cei care să jucăm finala turneului semifinal. Am înţeles că şi regulamentul a fost puţin interpretabil, când s-a decis echipa câştigătoare a grupei, deoarece unii oficiali susţineau că trebuie să se ia în considerare rezultatul din meciul direct, iar alţii că trebuia să se tragă la sorţi, în caz de egalitate perfectă şi la puncte şi la golaveraj. Nu mai contează, important este că elevii mei s-au comportat bine şi noi progresăm, asta este ceea ce ne dorim.
A declarat Filip Popescu, antrenorul grupei de juniori E de la Dinamyk Craiova

În finala turneului semifinal, Corona Braşov s-a impus în faţa Academiei Hagi, după loviturile de departajare, şi a obţinut astfel calificarea în ultimul act al campionatului naţional.
Tehnicianul craiovenilor s-a deplasat la Braşov cu un lot format din 13 jucători: portar – Enache Mario, jucători de câmp – Truşcă Robert, Ciuciulete Gabriel, Prunaru Denis, Pârvu Andrei, Popa Alexandru, Hrelea Mario, Bică David, Pădureţu Radu, Popescu Robert, Isuf Mario, Popa Dragoş, Marcu Flavius.

––

Rezultate Juniori C

Viitorul Ştiinţa şi «GP» Craiova, învingătoare în prima manşă

Formaţiile craiovene de juniori C angrenate în lupta pentru un loc la faza zonală s-au impus în meciul tur al etapei interjudeţene, desfăşurat sâmbăta trecută. Viitorul Ştiinţa Craiova a făcut instrucţie pe teren propriu cu campioana Mehendinţiului, CSS Drobeta-Turnu Severin, punctând de cinci ori în poarta acesteia fără să primească vreun gol, iar Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” a învins în deplasare de la CSS Slatina, cu 1-0, şi pleacă cu prima şansă la calificare în jocul retur, de la Craiova. Partidele din a doua manşă se vor desfăşura astăzi, cu începere de la ora 17.

––

REZULTATE TURNEU SEMIFINAL
Sporting Timişoara     –     Dinamyk Craiova    1-2
Dinamyk Craiova     –     ACS Corona Braşov    2-3
Sporting Timişoara     –     ACS Corona Braşov    2-1

Clasament grupa turneu semifinale
1. Corona Braşov    2    1    0    1    4-4    3
2. Dinamyk Craiova    2    1    0    1    4-4    3
3. Sporting Timişoara    2    1    0    1    3-3    3

Politica