sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Spectacol omagial organizat de copiii centrelor de tip familial

Miercuri, 21 mai, în sala de spectacole a Casei de Cultură a oraşului Corabia, a avut loc spectacolul omagial al Caselor de tip familial: Sf. Elena şi Complex Servicii Sf. Elena.
Copiii au oferit un spectacol plin de bucurie şi emoţie, încântând publicul cu momente de dans, scenete, dar si cântece şi poezii.
Frumuseţea acestui spectacol constă în faptul că participanţii au fost tocmai copii instituţionalizaţi. Spectatori au fost copii din şcolile şi grădiniţele din oraş.

Reuşita acestui sprectacol constă tocmai în IMPLICAREA ACESTOR COPII DEFAVORIZAŢI DE SOARTĂ în activităţi culturale şi educative. Nu mai sunt acei copii frustraţi, bătuţi, pedepsiţi, etc. Sunt copii fericiţi că pot face ceva frumos.
Cert este că ideea implicării acestor copii în activităţi EXTRA a fost demarată de când este directoare fosta juristă Rădiţa Piroşca..
Şi la Caracal şi la Slatina copiii au fost implicaţi în activităţi ALTFEL.
Pentru prima dată copii din Slatina au participat la prepararea unui porc la Crăciun (după ce animalul a fos tăiat). Bătrânii centrului din Fălcoiu au fost la spectacol la Slatina, la Centrul Eugen Ionescu.

Aceste activităţi nu sunt deoasebite şi complexe, dar oferă un alt ORIZONT acestor copii.
Având calitatea de organizator sau de invitat, la acest spectacol muzical –coregrafic, au participat: director general D.G.A.S.P.C. Olt, Rădiţa Piroşca, director general adjunct Cristian Nicolae Lungu, şef serviciu Moraru Nicoleta, manager de caz Calotă Gabriela, viceprimarul oraşului Corabia, Vlad Sorin Gigi, şef centru Mohor Maria Nicoleta, şef centru Vardol Aurel, directori de şcoli, învăţători, profesori, elevi şi un numeros public.
Să sperăm că aceste acţiuni, începute de la sfârşitul anului trecut să continue şi să le asigure copiilor un climat de dezvoltare pshiso-social mai bun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica