sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Meci slab, rezultat pe măsură

În cel de-al doilea meci din seria celor programate în cadrul turneului locurilor 7-9 din Liga Naţională de handbal feminin, SCM Craiova a fost depăşită de Cetate Deva.
Partida s-a desfăşurat în sala “Florin Fleşeriu” din Sebeş datorită colaborării finanţatorului celor de la Cetate Deva cu tehnicianul Alexandru Weber, cel care antrenează HC Alba Sebeş dar care stă în meciurile din cadrul turneului locurilor “7-9” şi pe banca celor de la Cetate Deva.

Meciul a fost unul dominat cap coadă de gazdele de conjunctură, Cetate Deva fiind egală oltencelor doar până în minutul 10 atunci când tabela de marcaj arăta scorul de 3-3. Cu doar şase goluri în primele 10 minute de joc se prefigura o partidă încinsă din care câştigătoare va ieşi echipa mai puternică psihic şi mai stăpână pe ea. Şi de data aceasta s-a dovedit că nu Craiova a fost aceea. Dacă în partida anterioară s-a marcat mult de data aceasta lucrurile au luat exact drumul invers. SCM nu a găsit drumul către poarta adversă decât rar, linia de nouă metri, una de la care se aşteptau multe fiind doar sporadic pe teren. Dovadă sunt cele doar opt goluri înscrise în cele 60 de minute de joc. Revenind la partidă, trebuie spus că Cetate Deva a încercat să se distanţeze constant, dar nu a reuşit, Craiova revenind în joc fie la 6-5, 9-8 sau 10-9, după reuşitele a lui Carmen Ilie, Tivadar sau Apipie.

Cu toate că diferenţa nu a fost una de luat în seamă la pauză, după reluarea jocului nu a existat acel iureş aşteptat al oaspetelor. În loc să se ajungă la un scor avantajos pentru oltence, cele care au trecut în ofensivă au fost devencele, acestea marcând primele. În minutul 40 se înregistra scorul de 13-10, adică timp de zece minute s-a marcat doar de trei ori, mult sub limita decenţei într-un meci de Ligă Naţională şi în cazul unor jucătoare cu pretenţii.
Patru minute mai târziu, Cetate Deva s-a desprins hotărâtor conducând cu 15-10. A fost clar că SCM nu are forţa să revină în meci pentru că aproape o jumătate de repriză cu un gol în cont nu te fac să emiţi pretenţii. Până la final s-a marcat peste media primei jumătăţi dar victoria gazdelor nu a fost pusă în pericol nici o clipă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu două minute înainte de a se termina partida Cetate Deva conducea la o diferenţă de  patru goluri: 19-15. După o asemenea partidă sunt ceva concluzii de tras şi lucruri de corectat până la meciul următor. Campionatul nu s-a încheiat iar echipa este încă datoare publicului din Bănie. Pentru SCM Craiova au marcat C. Florica (1), Dincă (2), Snopova (1), Ianaşi (1), C. Ilie (4), Apipie (2), Tivadar (3), Cioaric (1) şi Han (2). Părerea băncii tehnice despre meciul amintit nu a putut fi aflată, oficialii clubului considerând că nu este important ca publicul să o cunoască.
Este un subiect asupra căruia vom reveni cu hotărâre pentru că este anormal ce se întâmplă la un club public. La capitolul critici şi bârfe se stă foarte bine. La cel care se ocupă de lucruri serioase şi imaginea unei structuri sportive a comunităţii în schimb nu. Atâta timp cât critici munca altuia eşti dator să te ridici măcar la ceea ce face el. De “prim-miniştri” locali ai sportului, de oameni care se pricep la toate, sunt doldora de titluri pompoase dar nu “mişcă” nimic ne-am cam săturat. Mai este nevoie şi de profesionişti pentru a cheltui cei două milioane de euro din bugetul Primăriei.

Politica