duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Olteanul Bănică, erou la FC România

Dorit în iarnă şi de divizionara B autohtonă Minerul Motru,  Bănică a preferat să meargă în liga a IX-a din Anglia, la Football Club România. Ajuns la sfârşitul lunii martie în Londra, fostul junior de la Universitatea Craiova a încheiat campionatul pe locul al V-lea cu noua sa echipă, iar  anul viitor speră să promoveze. Săptămâna trecută, FC România a câştigat Cupa Mondială a Emigranţilor, iar portarul de 30 de ani, originar din Balş, a fost eroul turneului, apărând  în fiecare meci cel puţin o lovitură de la 11 metri.

Au stadion cu nocturnă

De altfel, ultimele trei jocurile ale României de la “The Inner City World Cup 2014” s-au decis la loviturile de departajare. În optimi, echipa antrenată de Ionuţ Vintilă a trecut de Maroc (6-1), în sferturi a eliminat Siera Leone (5-4 pen, 1-1), în semifinale a învins Polonia (5-4 pen, 1-1), iar in ultimul act a bătut Portugalia (5-4, 1-1).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am ajuns în Anglia la sfârţitul lunii martie, după ce mi-am reziliat contractul cu Pandurii II. Un fost coleg de al meu, Sorin Bugiu, m-a chemat să joc la FC România. Deşi suntem în liga a IX-a, jucăm pe un stadion cochet, de vreo 2000 de locuri, care are şi nocturnă! De altfel, aici toate stadioanele au nocturnă, indiferent de eşalon! Echipa e formată doar din români. Chiar şi Claudiu Răducanu joacă la FC România. Am evoluat în 10 partide în campionat, după care am participat la Cupa Mondială a emigranţilor, pe care am şi câştigat-o. Sezonul viitor vrem să promovăm.
A declarat Bănică, pentru Ediţie Specială

În 2009, acesta a apărat şi la FC Drobeta, după ce anterior jucase pentru Minerul Lupeni.

Politica