duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Întâlniri dificile pentru doljeni

Returul fazei de play-out se află la a doua etapă, una în care formaţiile din Dolj vor da piept cu două echipe din zona capitalei. CS Podari, gruparea ce stă mai bine în clasament, se va deplasa la CS Tunari.
Rămaşi fără antrenor în urmă cu o etapă, după plecarea lui Vrăjitoarea şi venirea pe bancă a jucătorilor Preda şi Murgan, consiliaţi de Victor Naicu, podărenii şi-au mai spălat din păcate în partida cu colega ACSV Municipal, din care au ieşit victorioşi. Punctele din acel derbi erau foarte importante pentru ambele echipe, drept urmare băieţii din Işalniţa ajungând din cauza înfrângerii pe ultima poziţie în clasament.
CS Podari a urcat pe trei, cu 22 puncte la activ, şi poate avansa până pe poziţia secundă cu o victorie sâmbătă la Tunari. Obiectiv ce va fi dificil de îndeplinit, în prim-plan pentru podăreni aflându-se bifarea cel puţin a unei remize, rezultat ce s-ar cataloga drept unul pozitiv, jocul fiind în deplasare.

În partida tur, gruparea din Podari a fost mai bună decât cea din Tunari, cu un joc ofensiv şi organizat scos la rampă. Ceea ce a adus şi victoria pentru aceasta, una la limită într-adevăr, scor 2-1, dar o izbândă ce cântăreşte greu în privinţa salvării. Totuşi, bătălia nu poate fi câştigată cu o singură luptă, ci fiecare meci trebuie tratat ca unul decisiv, pentru că punctele rămase în joc devin din ce în ce mai puţine, iar situaţia din clasament nu le permite paşi greşiţi.
Din acest punct de vedere, „municipalii” au motive de îngrijorare, îi aşteaptă un meci împotriva celei mai puternice echipe din play-out şi sunt obligaţi la victorie pentru a-şi păstra şansele la salvare. Dinamo II este considerată deja salvată, graţie ecartului considerabil faţă de restul echipelor şi etapelor puţine rămase de jucat, dar acest lucru nu asigură certitudinea că formaţia bucureşteană va alinia un prim 11 mai slăbuţ sau nu va juca la turaţie maximă. Işalniţa va trebui să dovedească că merită să se menţină în Liga a III-a, iar acest obiectiv trebuie alimentat cu victorii.
În situaţia actuală, elevii lui Gavrilă au nevoie de o reacţie imediată, pentru că timpul nu este răbdător, iar de la o etapă la o etapă misiunea salvării se complică.

–––

Policlinica Buna Vestire Craiova

PROGRAM ETAPA A VII-A
Vineri, 23 mai
CS Viitorul Domneşti     –     Concordia II Chiajna    ora 18
Sâmbătă, 24 mai
CS Tunari     –     CS Podari    ora 18
ACSV Mun. Craiova     –     Dinamo II Bucureşti    ora 18

Clasament play-out
1. Dinamo II Bucureşti    16    10    3    3    33-13    33
2. CS Tunari    16    7    4    5    29-26    25
3. CS Podari    16    6    4    6    20-18    22
4. Viitorul Domneşti    16    5    4    7    14-28    19
5. Concordia II Chiajna    16    5    3    8    16-21    18
6. ACSV Mun. Craiova    16    6    0    10    20-26    18

Politica