miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Elevele lui Cipere au dat lovitura

Deşi de-abia anul trecut a găsit resurse pentru a-şi dota sala de antrenamente cu  un ring de box, secţia pregătită de Dumitru Cipere şi-a ţinut adversarele în corzi, la Bistriţa. Trei pugiliste au ajuns până în finală la categoriile respective, iar două dintre ele au devenit campioane naţionale. Astfel, severinencele Mihaela Zaharescu (60 kg) şi Ionela Ungureanu (63 kg) au câştigat medaliile de aur la juniori, iar Denisa Pârvănescu a pierdut în ultimul act.

Am fost puţin dezamăgită, fiindcă puteam mai mult, însă am avut febră, iar acest lucru s-a văzut în ring şi am pierdut finala. Practic boxul de trei ani şi mai obţinusem două medalii de argint. Sper ca anul viitor să devin campioană naţională.
A spus Pârvănescu

Mult mai fericită a fost Ionela Ungureanu, aceasta fiind selectată şi în lotul naţional, în urma evoluţiei de la Bistriţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am câştigat patru lupte, iar în finală mi-am forţat adversara să abandoneze. Până acum mai câştigasem Cupa României, iar anul trecut obţinusem bronzul la naţionalele de juniori.
A precizat Ungureanu

Am avut un parcurs foarte reuşit, încheiat cu un KO în finală, încă din prima repriză. Practic boxul de un an şi jumătate. Am mers din joacă, mi-a plăcut, iar acum am obţinut rezultate importante pe plan naţional.  Vreau să ajung cât mai departe, să devin chiar campioană mondială.
A completat colega ei de club, Mirela Zaharescu  

La tineret, Nicoleta Lazăr (60 kg) a luat bronzul, iar sora ei Ştefania (60 kg) a urcat tot pe ultima treaptă a podiumului, la juniori.
Rezultatele l-au mulţumit pe antrenorul Cipere, bucuros că are din nou un sportiv la lotul naţional.

Am participat cu cinci sportive şi am luat două medalii de aur, una de argint şi două de bronz. Putea să fie şi mai bine. Am fi putut lua trei medalii de aur, dacă Pârvănescu nu avea probleme medicale în finală. La Bistriţa au fost prezenţi şi antrenorii federali, iar Ionela Ungureanu a fost selecţionată la lotul naţional, în vederea participării la Campionatele Europene de Juniori, din Germania, care se vor desfăşura în luna octombrie a acestui an. Sunt foarte bucuros pentru că se vede că nu am muncit degeaba la antrenamente. Ultimul pugilist severinean selectat în lotul naţional a fost Georginel Hau, însă ulterior el a ales altă cale şi de doi ani se află la muncă în Anglia.
A precizat Dumitru Cipere

În luna septembrie, elevele sale vor boxa la Cupa României.

Politica