luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Copiii severineni s-au înghesuit pe podium

De la CSM Drobeta, toţi cei 15 copii prezenţi la competiţia din Bănie au reuşit să prindă podiumul de premiere. Astfel, pe prima treaptă au urcat Patricia Monofu (30 kg), Cristina Ungureanu (40 kg), Valentina Ungureanu (48 kg), Adina Giura (52 kg), Larisa Niţu (57 kg), Roxana Capezan (57 kg), Andrei Bărbulescu (20 kg), Mihai Mărgărit (32 kg), Adelin Cureteu (42 kg), Sabin Stegaru (53 kg) şi Andrei Seimeanu (100 kg). Larisa Cercel (34 kg), Elena Buşoi (37 kg) şi Maria Nicolau (44 kg) s-au clasat pe locul secund la categoriile respective, iar Roxana Dinică (52 kg) a încheiat concursul ultima treaptă a podiumului.

Toţi sportivii mei au urcat pe podium. Am obţinut 11 medalii de aur, trei de argint şi una de bronz. Aceste rezultate îmi dau speranţe în perspectiva campionatelor naţionale din acest an, dar, din păcate, 90 la sută dintre ei vor participa la competiţiile oficiale de-abia în toamnă. Mi-aş fi dorit să pot participa la acest turneu şi cu cadeţii de la categoriile noastre de greutate, care peste două săptămâni vor lupta la etapa de zonă a Campionatului Naţional, de la Târgu Mureş.
A spus antrenorul severinean Marin Dobrescu

Pe lângă satisfacţia rezultatelor obţinute de copiii pe care îi pregăteşte la malul Dunării, Dobrescu a fost bucuros de reîntâlnirea cu foştii săi colegi, care în anii 70 au scris o pagină importantă din istoria luptelor autohtone.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost o competiţie emoţionantă, fiindcă ne-am întâlnit aproape 80 la sută din componenţii echipei de aur a  Olteniei. Ilie Marinescu poate fi considerat părintele luptelor din această zonă a ţării. A fost inclusiv antrenorul meu, la selecţionata Olteniei, unde eu eram titular la categoria semigrea. O generaţie excelentă, care a obţinut rezultate greu de atins în prezent.
A rememorat Dobrescu

Politica