sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

«Vrem să batem Dinamo»

Suporterii echipelor de volei din Bănie vor avea parte de cel puţin un meci interesant la finalul săptămânii. De departe, vedeta sfârşitului de săptămână este întâlnirea dintre echipa feminină locală de volei şi Dinamo Bucureşti. Din motive mai mult sau mai puţin obiective, meciul amintit se va desfăşura în sala “Ion Constantinescu”. Cert este că alegerea creează un mic avantaj gazdelor care sunt obişnuite cu sala din strada Bestei, în timp ce Polivalenta o văd din joi în paşte.

Având repere modificate de un spaţiu mai puţin generos decât sala în care joacă şi se antrenează, dinamovistele ar putea fi incomodate de alegerea craiovenilor măcar în ceea ce priveşte serviciu. Poate că sala “Ion Constantinescu” le va aduce noroc gazdelor şi a declanşat o reacţie optimistă în tabăra olteană. Fetele lui Berti Văsuică au nevoie de noroc, baftă şi altele pentru a învinge Dinamo, una dintre favoritele la titlu alături de Ştiinţa Bacău. Dinamo are un lot complet, cu numeroase jucătoare de valoare care pot aduce un plus pe fiecare fază. Forţa pe fileu dar şi talia superioară pot fi doar două dintre atuurile pe care se bazează antrenorul echipei adverse atunci când ia în calcul victoria la Craiova.

A fost, sper că este şi că va fi un derbi de tradiţie în voleiul feminin, între noi şi Dinamo. Sper să facem un joc bun şi poate chiar să producem o mică surpriză, chiar dacă Dinamo are şanse mari să câştige titlul în acest an. Un joc nu este câştigat sau pierdut dinainte. Cred că ne mai trebuie nouă sau zece puncte pentru a fi cu siguranţă în play-off.
A declarat înaintea partidei Berthold Văsuică

Policlinica Buna Vestire Craiova

Băieţii au meci uşor

Dacă fetele au în faţă un adversar puternic, băieţii nu se pot lăuda cu acest lucru. La Craiova vine în week-end codaşa clasamentului, fiind vorba despre Universitatea Cluj. Întâlnirile de altădată dintre cele două centre universitare cu tradiţie în volei nu se mai regăsesc în prezent, doar Craiova ţinând pasul cu performanţă. Este de aşteptat, aşadar, un galop de sănătate al elevilor lui Dan Pascu şi un meci scurt, de trei seturi.

Oricât s-ar vrea să se dea o importanţă majoră acestei partide nu se poate întâmpla acest lucru decât dacă oltenii greşesc impardonabil sau au o atitudine deficitară. Dan Pascu este cunoscut drept un antrenor care nu acceptă jumătăţi de măsură aşa că este puţin probabil să se facă greşeli majore ce ar putea permite adversarului să reuşească ceva notabil. Lică, Vânătoru, Milotin şi colegii lor au o valoare care nu le permite să se joace de-a voleiul cu echipa din Cluj.

Având în vedere că sunt patru puncte între locurile 3-6, orice pas greşit poate fi fatal. Trebuie să trateze cu toată seriozitatea orice meci, indiferent de valoarea adversarului. Sâmbătă vom juca cu echipa de la Cluj, de pe ultimul loc, dar este o formaţie imprevizibilă şi o tratez cu toată seriozitatea. O să am o discuţie cu jucătorii să nu mai facem greşelile de până acum.
A spus despre meciul cu Clujul Dănuţ Pascu

Politica