duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Valentine’s Day – kitch sau tradiţie?

Goana după cadouri a început cu câteva zile bune înainte de sărbătoarea îndrăgostiţilor, Valentine’s Day. Tinerii caută cel mai frumos şi original pentru iubit sau iubită. Astfel, înainte de toate, îţi trebuie o simplă idee de la care să porneşti pe lungul drum al achiziţionării darului perfect. În magazine, preţurile sunt puţin mai accesibile faţă de anul trecut, asta dacă alegi să oferi un cadou simbolic. Cine îşi doreşte să ofere o bijuterie sau un parfum, trebuie să scoată o sumă mai mare din buzunar. Până şi vânzătorii stau mai mult la dispoziţia clienţilor.

De la cadouri simbolice, la cele mai rafinate

Printre zecile de rafturi, mai greu te poţi opri la unul anume. În primă fază, te poate atrage tipul produsului, culoarea şi apoi, bineînţeles, preţul. Astfel, putem găsi de la tradiţionalele inimioare cu mesaje siropoase şi declaraţii de dragoste, cu texte “Te iubesc!”, “I love you!” sau “Voi fi mereu cu tine!”, la pernuţe cu aceleaşi imprimeuri. Preţurile pot începe de la 20 de lei şi pot ajunge până la 70 şi chiar 100 de lei, în funcţie de complexitate şi de mărime. De asemenea, acelaşi principiu se aplică şi în cazul ursuleţilor de pluş.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Devenit deja un clişeu, cadoul din pluş pare să fie la modă în rândul acestui tip de sărbătoare, fiind indicate, mai ales, în cazul în care cei doi parteneri nu îşi cunosc bine gusturile, aflându-se la început de relaţie. De asemenea, mesajele de iubire pot continua şi pe sticlele de vin, servit la lumina lumânării în seara de 14 februarie. În plus, ciocolata în diferitele cutii cât mai atrăgătoare, tradiţionalii trandafiri şi accesoriile ca brăţări sau cercei pot constitui alte idei pentru un cadou de succes. Plus ceasul cu pendul în formă de inimă, care ar putea ajunge la 80 de lei, un cufăr pentru bijuterii între 50 şi 100 de lei, două căni ce formează un întreg, de 25 de lei, o puşculiţă în formă de inimă, de 20 de lei, o ramă foto care poate porni de la 15 lei, însoţită de o imagine cu cei doi îndrăgostiţi.

Cadouri personalizate

Cei care s-au săturat să dea iama în magazine, în căutarea surprizei pot alege să îşi personalizeze darul la un centru de imprimare. Asta pentru că multe dintre ele au pregătit oferte care de care mai diverse, cu preţuri la fel de diferite. Astfel, un tricou, o cană, un pix, un calendar sau un poster cu o fotografie şi un text propriu pot reprezenta cadoul ideal şi, pe deasupra, unic. Asta dacă mai e însoţit şi de o scrisoare de dragoste şi o floare ar putea simboliza cadoul ideal. Costurile, însă, aici, par a fi mai ridicate. Ele pot ajunge şi până la 40 de lei, având în vedere unicitatea pe care ar trebui să o aibă în vedere. În schimb, dacă vrei să nu scoţi din buzunar prea mult, la îndemână ar sta bucătăria, colile de scris şi imaginaţia.

Party sau linişte?

Dar după cadouri urmează…?! Plimbare, distracţie sau liniştea de acasă. Unii aleg să petreacă această zi în intimitate, doar cu persoana iubită, în căldura căminului sau la un restaurant. Alţii, însă, sunt mai energici şi doresc să sărbătorească în cluburi. În acest sens, nici acestea nu îşi întârzie ofertele. Astfel, pe lângă băuturi mai ieftine pentru îndrăgostiţi, le oferă şi alte “servicii”.

De pildă, îi căsătoreşte. Ei bine, doar pentru 24 de ore, eliberând, în urma unor concursuri, certificate de căsătorie “valabile” doar o zi. De altfel, nu vor lipsi nici declaraţiile de dragoste, care, surprinse în cadrul unor competiţii, vor da culoare zilei dedicată dragostei. Fiecare alege cum să îşi surprindă partenerul. Doar creativitatea este factorul principal. Asta nu ar trebui să funcţioneze decât într-o anumită zi, ci mereu.

Nu m-am gândit încă ce cadou o să-I ofer iubitului meu de Valentine’s Day. Probabil ceva simbolic, căci în fond semnifică ziua de 14 februarie. Poate o cană sau o ramă foto cu o poză de-a noastră.
A spus Irina

Banii nu contează

Pentru a-şi răsfăţa iubitele, unii băieţi sunt dispuşi să cheltuiască orice sumă ar fi nevoie.

Bugetul nu contează prea mult, nu se pune problema în acest fel. Pe mine mă interesează să-I cumpăr iubitei mele un cadou nu neapărat simbolic, trebuie să se şi folosească de acel produs într-o oarecare măsură şi să-şi amintească de mine. Cel mai posibil îi voi cumpăra o geantă sau o bijuterie. Ştiu că îi plac foarte mult şi îi cunosc foarte bine gusturile,
A spus Bogdan

Valentine’s Day îi găseşte fără partener

Din nefericire pentru alţii, nu vor trebui să ,,risipească’’ nici măcar un leu, fiindcă nu au partener sau parteneră.

Nu am cui să ofer un cadou. Acum nu am nicio relaţie, probabil că şi peste o săptămână tot singură voi fi’.
A spus Carmen

«Doar Dragobetele contează»

În schimb, alţii nici nu vor să audă de Valentine’s Day, ei sărbătorind doar Dragobetele.

Această sărbătoare nu ne aparţine şi nu înţeleg de ce se face atâta zarvă în jurul ei. Toată lumea a uitat de bătrânul nostru Dragobete, însă eu şi prietena mea nu am uitat şi ne vom sărbători iubirea pe 24 februarie.
A spus Cristian

Politica