marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Cristian Bogdan a urcat pe podium

Concursul de tenis de masă “Top 12” rezervat juniorilor III (sportivi cu vârstele cuprinse între 11-13 ani, M+F), competiţie desfăşurată timp de două zile în sala sporturilor “Ion Constantinescu” din Craiova, s-a încheiat cu bine pentru reprezentantul Clubului Sportiv Şcolar din Bănie. Într-o companie selectă, alcătuită din cei mai buni 12 sportivi ai categoriei de vârstă amintite, elevul lui Olimpiu Oproiu a reuşit să urce pe podium, fiind medaliat cu bronz. La Craiova au fost reprezentate 11 cluburi din ţară: LPS Bistriţa, CSS Tg. Mureş, CSS Slatina, CSS Craiova, CS Romgaz Mediaş, CSM Zalău,  LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa, CS Pristavu Câmpulung, CSS Odorheiul Secuiesc, LT “Nagy Mozes” Tg. Secuiesc şi CN “Alexandru Vlahuţă” Rm. Sărat.

Sistemul de desfăşurare a competiţie a fost “fiecare cu fiecare”, întinzându-se pe parcursul a trei reuniuni, în total 132 de partide. În proba masculină s-a impus Alexandru Ignat de la LPS Bistriţa, urmat în clasament de Marius Rădoi de la CSS Slatina şi, după cum aminteam, Cristian Bogdan de la CSS Craiova. La feminin prima poziţie i-a revenit sportivei Varga Krisztina (CSS Tg. Mureş), locul al doilea Taniei Plaian de la CSS Bistriţa, pentru ca medalia de bronz să intre în posesia sportivei Keresztesi Kitty de la CSS Tg. Mureş.

A fost un concurs extrem de echilibrat, cu meciuri foarte strânse, departajarea făcându-se în ultima runda. Bogdan Cristian a obţinut locul III, având acelaşi număr de victorii cu alţi doi sportivi Toma Darius şi Hurloi Vlad, ambii de la LPS Bistriţa, departajarea fiind făcută la setaveraj. Este un rezultat bun, încurajator pentru următoarele concursuri. Sper ca anul acesta să obţinem mai multe medalii decât anul trecut şi, de ce nu, şi mai strălucitoare. În încheiere, în numele catedrei de tenis de masa, aşi dori să FRTM pentru acordarea acestui concurs, după o pauza de 14 ani, fapt ce marchează revenirea oraşului Craiova în Circuitul Naţional, la nivelul juniorilor, Primăriei Craiova pentru atribuirea gratuită a sălii “Ion Constantinescu”,  ISJ Dolj, DJST Dolj,  conducerii CSS Craiova şi  d-lui Samir Găleţeanu, pentru sprijinul acordat.
A declarat ieri profesorul Olimpiu Oproiu, unul dintre artizanii competiţiei desfăşurate la Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultate «Top 12»

MASCULIN
 – locul I,  Ignat Alexandru – LPS Bistriţa (10 victorii, o înfrângere)
 – locul II, Rădoi Marius – CSS Slatina (9 victorii, 2 înfrângeri)
 – locul III, Bogdan Cristian – CSS Craiova (8 victorii, 3 înfrângeri)
FEMININ
– locul I, Varga Krisztina – CSS Tg. Mureş (10 victorii, o înfrângere)
– locul II, Plaian Tania – LPS Bistriţa (10 victorii, o înfrângere)
– locul III, Keresztesi Kitty – CSS Tg. Mureş (8 victorii, 3 înfrângeri)   

Politica