marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Kvitova, Pliskova şi Safarova vin în România

Echipa României va întâlni, pe teren propriu, formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la muzeul Federaţiei Franceze de Tenis de la Roland Garros.

Cehia este finalistă a ediţiei 2015 a Cupei Federaţiei, urmând a evolua împotriva Rusiei. Întâlnirea România – Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016.

Cehia, Rusia, Italia şi Germania au fost capi de serie la tragerea la sorţi, Franţa, Olanda, România şi Elveţia au fost în urna a doua. Adversara României a fost stabilită de jucătoarea australiană Casey Dellacqua, care a efectuat tragerea la sorţi a întâlnirilor din Grupa Mondială. Tot ea a tras la sorţi şi gazda întâlnirii dintre România şi Cehia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viitoarele adversare ale româncelor reprezintă, după SUA, a doua cea mai de succes naţiune în Cupa Federaţiei, având în palmares opt titluri, ultimul cucerit în 2014. Echipa numărul 1 mondial, Cehia, urmaşa Cehoslovaciei, are în acest moment trei jucătoare în Top 15 WTA: Petra Kvitova (4), Karolina Pliskova (12) şi Lucie Safarova (13).

Tecşor, încrezătoare în forţa României

Alina Cercel Tecșor, căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României, speră ca jucătoarele române de tenis să realizeze noi momente magice în această competiție, în care vor întâlni anul viitor puternica echipă a Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale.

"Cel mai important lucru pentru noi este că am reușit până acum aceste victorii prin jucătoarele noastre, care s-au depășit și au jucat cu suflet și determinare, comportându-se ca o adevărată echipă. Aceasta a făcut diferența în momentele cruciale, chiar și cu echipe mai bine cotate ca noi. De aceea, ne vom păstra același spirit, aceeași ambiție și ne vom pregăti pentru a înfrunta una dintre cele mai tari echipe. Nu va fi ușor, dar ne vom mobiliza ca de fiecare dată și vom crea momente magice pe teren și pentru România'', a spus Alina Cercel Tecșor, pentru Agerpres.

"În Grupa Mondială sunt cele mai bune opt echipe din lume, nivelul fiind unul foarte ridicat. Adversara noastră este o echipă cu experiență, campioană en titre și finalistă a actualei ediții de Fed Cup. Faptul că aflăm, deja, cu cine jucăm, cu mai bine de jumătate de an înainte, ne dă posibilitatea să ne organizăm și să facem o strategie avantajoasă nouă. Cu atât mai mult cu cât vom juca acasă", a mai spus fosta jucătoare de tenis.

România a mai jucat o dată împotriva Cehoslovaciei, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, când Virginia Ruzici, Lucia Romanov şi Florenţa Mihai au fost învinse, cu scorul de 2-1, de o echipă din care făceau parte Hana Mandlikova şi Renata Tomanova.

Meciurile din această fază (primele echipe sunt gazde) sunt următoarele:

România – Cehia; Germania – Elveţia; Franţa – Italia; Rusia – Olanda.

Învingătoarea dintre România şi Cehia va juca în semifinale cu Germania sau Elveţia, iar învinsa va evolua în barajul pentru promovare/menţinere în Grupa Mondială.

România a ajuns între cele mai bune opt echipe din lume după ce a învins, în luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

Politica