Prăjituri ca la Vivien Acasă

Redactia
7 Min Read
Cofetăria Vivien oferă produse de patiserie, prăjituri la bucată, torturi, toate realizate după reţete proprii şi sofisticate. În laboratoarele Cofetăriei Vivien se prepară cu multă migală şi atenţie peste 60 de feluri de prăjituri de casă, 30 prăjituri la bucată, 25 de creme unice, unde maeştrii cofetari îmbină ingrediente dintre cele mai alese pentru că cel mai imporant atu al unui produs este gustul. Prăjituri cu nume celebre: Lady Gaga, Michael Jackson, Petre Roman, toate acestea se găsesc în vitrinele Cofetăriei Vivien şi pot fi cerute şi la comandă.
 
„Am avut foarte multe prăjituri cu nume celebre, singura care a rămas foarte vândută, cu cremă de vanilie, gălbenuş de ouă şi blaturi de bezea cu zahăr vanilinat pe lângă, este Petre Roman. Aceasta este o prăjitură din anii ‘90 inventată de cineva, s-a numit şi Egipteana, pentru că au mai adăugat nucă şi frişcă. De asemenea şi prăjitura Michael Jackson am avut, am numit-o aşa pentru că s-a întâmplat atunci când a murit el, are un blat destul de scump, nu că nu ne mai permitem să o facem, doar că trebuie să se vândă imediat, nu are decât trei zile prospeţime, facem doar la comandă, conţine un blat cu ciocolată şi unul cu cocos. Avem foarte multe pe care le-am lansat, au fost foarte bune, au prins la public. Mai fac şi tortul Lady Gaga, prăjitura am avut-o, le-a plăcut, şi caută ce e nou tot timpul. Reţeta am luat-o de la Timişoara şi numele i l-am dat pentru că îmi plăcea de cântăreaţă, pentru că e sofisticată şi în această prăjitură, la fel adăugăm ingrediente sofisticate, nucă pralinată, cremă de ness şi cu vişine, este o prăjitură grozavă, multe din idei ne aparţin, în primul rând le gust pentru că îmi place să aibă un gust al ei. În primul rând nu mai ştii ce mănânci, cel mai mult contează ca prăjitura să îţi dea un anumit gust, să îţi placă, să îţi dea din ea o combinaţie. De nouă ani de când suntem pe piaţă, am studiat toate reţetele. Nu poţi să pui orice, în orice fel pentru că devin foarte dulci, nu e bine să fie îngrămădită cu tot felul de creme. Avem 25 feluri de cremă, pe care le băgăm în prăjituri, nu este doar o cremă pe care o colorăm, cu cacao  sau ciocolată, la prăjituri de casă. Nu există o cremă pe care o pun în 20 prăjituri, alternăm, avem tot felul de creme pe care le facem noi, am muncit destul de mult la ele. Am încercat să mulţumim clienţii noştri, care sunt fideli, ţin la noi şi au venit în fiecare an”, a declarat Adriana Ungureanu, manager Cofetăria Vivien.
 
De asemenea, cei 14 cofetari şi cei 13 patiseri care lucrează în cadrul cofetăriei Vivien fac doar produse naturale, fără alte adaosuri.Managerul cofetăriei ne spune că oamenii mânâncă foarte multe produse contrafăcute din cofetării, însă acestea nu sunt sănătoase şi de aceea a refuzat ca în Cofetăriile Vivien să existe astfel de preparate.
 
„Foarte mulţi îmi spun, că atunci când mănâncă din prăjiturile noastre simt gustul copilăriei, sau îmi spun: «este ca la bunica, ca la mama acasă», dar nu consider prăjiturile ca la mama acasă, ci ca la Vivien acasă. Îmi place să fie gustos şi bun şi de aceea am pus suflet în tot ceea ce fac în această cofetărie. Când ai materie de calitate, nu poţi să ai adaos şi nu poţi să faci faţă concurenţei neloiale, celor care pun prafuri, antiprospeţime, antimucegai sau adaugă foarte mult premixuri. Cine a mâncat de aici recunoaşte gustul de casă, este clasic. Cine vrea să cumpere de bună calitate şi sigure, să vină la noi, eu nu ştiu să umflu prăjiturile, nu am învăţat”, a completat Adriana Ungureanu, manager Cofetăria Vivien.
 
În cadrul Cofetăriei Vivien se găsesc şi produse pe care le pot consuma persoanele care suferă de diabet. Acestea se vând cu 35 lei pe kilogram şi chiar dacă nu conţin zahăr, sunt foarte gustoase.
 
„Avem produse pentru diabetici: prăjituri, cornuleţe, cozonac, tartă, sunt foarte gustoase chiar dacă nu au zahăr, conţin fructoză, cremă de vanilie, cacao, există şi ciocolată de diabetici, este foarte scumpă. Cine vrea să o îmbrăcăm în ciocolată se face. Eu le dau idei cofetarilor, ce să mai adauge, mai ales că şi eu am diabet şi vreau să fie foarte gustoase. Am încercat să inventez mai multe şi cu vişine, ca să fie mai acrişoare. Pentru sărbători am făcut cozonaci cu vişine şi nucă, 1 kg şi 200 grame, costă 24 lei, avem torturile cu peisaj de iarnă, cu diverse umpluturi: ciocolată, vanilie, fructe, de la 32 lei/kg  şi    până la 40 lei/kg cele îmbrăcate în marţipan. Mai facem şi alte torturi speciale: prinţesa Sissi, Amarena, Alcazar cu blat cu bezea şi cremă de ciocolată, Lady Dy, Mozart. Avem 60 feluri de prăjituri de casă, la platou, 32 lei kg, saleuri, pateuri şi formaggio cu cremă de brânză şi caşcaval, plăcinte, fursecuri, specialităţi arăbeşti cu cocos, fursecuri, checuri cu nucă şi stafide, acesta este 25 lei kg, panettone cu nucă şi vişine”, a povestit Adriana Ungureanu.
 
Cofetăriile Vivien se găsesc  pe strada Constantin Brâncuşi nr.33, dar şi pe str. Tabaci nr. 8. În preajma sărbătorilor de iarnă, pentru cei care comandă o cantitate mai mare de la Cofetăriile Vivien se aplică şi o reducere de 5%. În ajunul Crăciunului, Cofetăriile Vivien sunt deschise până la ora 17.00, iar apoi acestea se vor redeschide pe 27 decembrie şi vor funcţiona chiar şi în ziua de Revelion.
Share This Article