Examenul de Bacalaureat 2020 s-a dovedit a fi mult prea dificil pentru elevii din patru licee din Olt. În cazul acestor licee tehnologice, niciun candidat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Anul acesta, doar un sfert dintre absolvenţii de pe filiera tehnologică au trecut examenul, cu aproape cinci procente mai puţini decât anul trecut.
În judeţul Olt, 58,3% dintre liceeni au promovat examenul, rezultatul fiind cu aproape 10 procente mai slab decât anul trecut.
Rata de promovare pe filiera tehnologică a fost în acest an, luând în calcul doar promoţia curentă, în judeţul Olt, de doar 25,9%, faţă de 30,5% anul trecut şi faţă de 37,64% la nivel naţional. Pe filiera teoretică, rata de promovare în rândul absolvenţilor promoţiei curente din judeţ a fost 82,1% (87,3% în 2019), iar pe filiera vocaţională – 69,3% (76,6% în 2019).
Printre cele patru licee tehnologice cu rată de promovare zero se numără Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, care a avut doar doi candidaţi înscrişi pentru susţinerea examenului de Bacalaureat. Unul nu s-a prezentat, celălalt nu a reuşit să obţină note de trecere, reuşind nota 1 la Matematică, 2,25 la Biologie vegetală şi animală şi 5 la Limba Română.
Alt liceu cu rată de promovare zero este Liceul Tehnologic Crâmpoia. Aici au fost 12 candidaţi înscrişi, doar şase s-au prezentat, însă niciunul n-a obţinut cel puţin media 6.
Liceul Tehnologic Drăgăneşti a avut aceeași soartă. Aici au fost 13 candidaţi înscrişi, şase nu s-au prezentat, cei şapte care au susţinut probele nereuşind să promoveze. Liceul Tehnologic Izvoarele este şi el, de ani buni, pe lista liceelor cu cele mai proaste rezultate. Patru candidaţi de la această unitate de învăţământ au susţinut probele, niciunul nu a promovat.
Potrivit Adevărul, rezultate foarte slabe s-au înregistrat și la Liceul Tehnologic Piatra-Olt, unde a promovat un singur elev, fiind înscrişi în examen opt. La Liceul Tehnologic Tufeni este tot doar un candidat promovat, din 11 înscrişi, în acest caz (dintre aceştia doar trei susţinând probele).