sâmbătă, noiembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Băilești, la un pas de cel mai mare proces de dezvoltare din ultimii 30 de ani

Infrastructură rutieră și pietonală de 50 de milioane de lei. Străzi asfaltate, autobuze electrice și piste de biciclete pentru băileșteni

„Am ajuns în Primărie în 2012, ca viceprimar, alături de regretatul primar Costel Pistrițu. Privind în urmă, pot să spun cu mândrie că am format echipa perfectă, relația dintre noi fiind o prietenie sinceră bazată pe încredere și respect reciproc. Am avut alături de noi oameni care au crezut în planul nostru de dezvoltare și au muncit cot la cot cu noi să transformăm Băileștiul, să atragem fonduri europene, să facem proiecte, să ajutăm comunitatea.“

„Am și reușit asta, pentru că am asfaltat jumătate din străzile Băileștiului, am amenajat parcuri și parcări, am creat zone de agrement. Dar nu e de-ajuns! Din păcate, toate eforturile noastre și o parte din proiectele aflate în implementare s-au blocat , de când nici eu și nici domnul primar nu am mai fost în Primărie.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ce șanse are Băileștiul?

Pentru că și-a dat seama ca nu e de-ajuns doar să își dorească să trăiască într-un municipiu curat și modern, avocatul Irinel Mușuroi a hotărât să se implice și mai mult și să candideze la Primăria Băilești pentru funcția de primar.

„Este șansa noastră, a băileștenilor, să ne revenim și să reluăm procesul transformării de unde a rămas. Să reluăm licitații, proiecte abandonate de actuala administrație, proiecte importante pentru noi toți“, susține candidatul Partidului Social Democrat Dolj la funcția de primar.

Unul dintre proiectele care a fost prioritar pentru Irinel Mușuroi, a fost cel de îmbunătățire a mobilității urbane și de reducere a emisiilor de CO2 în Băilești, un proiect în valoare de aproape 50 de milioane de lei, care ar fi adus băileștenilor străzi asfaltate, stații de autobuz moderne, trotuare refăcute, piste pentru biciclete și autobuze electrice.

Proiecte pentru Băileștiul de mâine

„Acesta a fost parte a unei strategii pe care am făcut-o împreună cu domnul primar Costel Pistrițu. Contractul a fost reziliat între timp de actuala conducere, ceea ce a însemnat un dezastru pentru infrastructura noastră rutieră și pietonală. Nu este vorba doar că străzile din Băilești arată rău, ci și că sunt periculoase. Nu suntem în siguranță. Îmi doresc să reiau procedurile pentru a realiza ce era prevăzut în acest proiect și voi reuși accesarea de noi fonduri europene pentru realizarea infrastructurii rutiere, sunt convins de asta , procedura fiind ușurată de faptul că am întocmit proiectul tehnic pentru străzile rămase neasfaltate. Merităm să avem condiții mai bune de trai”, susține Irinel Mușuroi.

O altă problemă sensibilă pentru băileșteni este lipsa locurilor de muncă. Irinel Mușuroi speră că, odată cu îmbunătățirea infrastructurii, investitorii vor fi atrași să aducă bani în oraș, să creeze locuri de muncă, factor generator de bunăstare pentru toți locuitorii.

„Băileștiul poate să reînvie. Am siguranța că putem face mai mult împreună. Consiliul Județean Dolj a reabilitat casa Amza Pelea și a transformat-o într-un punct muzeal ce va atrage numeroși vizitatori. În plus, avem această tradiție a festivalului prazului si zaibărului. An de an, vin aici oameni din toată regiunea și din întreaga țară. Cred că putem face un Băilești și mai atractiv. Peste 30 de milioane de euro am atras până acum în Băilești prin proiectele pe care le-am realizat alături de domnul primar Costel Pistrițu. Am experiența aceasta în formarea mea profesională pentru că eu m-am ocupat de implementarea proiectelor, iar, din poziția de primar, chiar voi transforma Băileștiul!”, declară candidatul PSD Dolj la Primăria Băilești.

Ce am realizat pentru Băilești

  • Proiecte de peste 150 de milioane de lei, echivalentul a peste 30 de milioane de euro, la care am lucrat împreună cu domnul primar Costel Pistrițu și de a căror implementare în Băilești m-am ocupat pas cu pas.
  • 45.709.487,03 lei(peste 9 milioane de euro)- Implementare „Plan Integrat de Dezvoltare Urbană“(PIDU) pentru Municipiul Băilești, program finanțat prin Programul Operațional Regional, proiect prin care s-a realizat modernizarea a 25 de străzi, construcția de parcări auto, realizarea de spații verzi, sistem de supraveghere urban cu 42 de camere video, construcția unei zone pietonale, modernizarea și extinderea Parcului Tineretului.
  • 9.714.109,86 de lei(aproximativ 2 milioane de euro) – Amenajare zona Parc Balasan cu alei pietonale, piste de biciclete, terenuri sportive și locuri de joacă.
  • 823.702,98 lei(166.000 euro) – „Balasan, zona de pescuit și agrement“ – Un proiect prin care am amenajat cele două lacuri ale pârâului Balasan cu pontoane pentru pescuit, bărci, hidrobiciclete și caiace.
  • 7.181.593,01 lei(1.500.000 euro) – Lucrări de intervenție DALI, reabilitare, modernizare, extindere și eficientizare iluminat public. Acest proiect vizează montarea unui număr de 1.607 lămpi de tip LED, pe stâlpii de iluminat din Băilești. Lămpile au consum energetic și emisii de CO2 scăzute.
  • 3.250.144,31 lei(peste 650.000 euro) – „Increasingtheefficiency of municipal health care in theborderregionBerkovitsa-Bailesti-HEALTHEFF“ – prin acest proiect spitalul din Băilești a fost dotat cu aparatură medicală (aparat digital de radiologie, echipament mobil radiologie, kit laparoscopic și accesorii, aparat de anestezie, masă chirurgicală, aparat pentru ventilație mecanică, aparat bronhoscopie cu fibră optică, lampă cu led sală operații, aparat cu ultrasunete pentru morfologia fetală.
  • 13.208.054,81 lei(aproximativ 2.600.000 euro) – proiect aflat în implementare-  „Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale, culturale, recreative și de siguranţă în municipiul Băilești, proiect depus prin POR ce urmărește construirea și dotarea Grădinițelor nr. 3 si nr. 5, construirea, modernizarea și reabilitarea satului de vacanță-Centru de copii și tineret, precum și înființare, dotare dispecerat și realizare sistem de supraveghere video. Pentru ambele grădinițe se va construi câte o clădire cu regim de înălțime P, amenajată la interior cu două săli de curs pentru grădiniță și o sală pentru alte activități, grupuri sanitare pentru fiecare sală, spațiu depozitare corn și lapte, spațiu centrala termică, spațiu pentru cancelarie, dar și amenajarea unui loc de joacă la exterior, echipat cu două corpuri cu leagăne duble, cu două balansoare, cu un carusel, dar și cu o masă cu scaune pentru joacă. Se propune o amenajare exterioară cu alei pietonale și construirea unui teren de sport pentru tenis de câmp și baschet.
  • 3.201.772,42 lei(650.000 euro)- Construirea unui sediu nou(actualul sediu) pentru Primăria Băilești
  • 2.440.543,84 lei(500.000 euro)  – Amenajarea pieței agroalimentare
  • 871.585,27 lei(aproximativ 180.000 euro) – Construirea unui sediu nou (actualul sediu) pentru Grădinița Petre Ivanovici

Comandat de PSD Dolj, executat de Inter Regional Management, CUI mandatar financiar 21240002.

Politica