Echipa națională de handbal feminin a României și-a aflat luni toate adversarele din grupa principală a Campionatului Mondial, după victoria categorică reușită de Japonia împotriva Iranului, scor 42-10.
Deși se clasează pe locul secund în Grupa E, tricolorele sunt la egalitate de puncte cu Danemarca și chiar au șanse reale să treacă pe prima poziție după meciul direct, scrie prosport.ro
România va întâlni marți de la ora 21:30 Danemarca, una dintre gazde și principalele favorite, iar meciul are o miză mare, fiecare echipă urmând să intre în grupa principală cu punctele acumulate în compania celorlalte echipe calificate.
În cadrul Campionatului Mondial găzduit de Danemarca, Suedia și Norvegia, naționala de handbal feminin a României a câștigat cu Chile, scor 44-19, dar și cu Serbia, scor 37-28. Tricolorele se află pe locul 2 în grupa E, însă o victorie cu Danemarca le-ar propulsa direct pe prima poziție.
Japonia, Germania și Polonia vor fi adversarele României în grupa principala III, iar meciurile sunt programate pe 7, 9 și 11 decembrie.
„În primul rând, vreau să felicit Serbia pentru jocul prestat. Sunt mândru de jucătoarele mele, a fost un meci foarte bun din partea noastră, am început bine, cu energie bună. Am jucat foarte bine pe contraatac, cred că a fost punctul nostru forte.
În partea secundă nu ne-am dat bătuți când am trecut printr-o perioada mai slabă, dar în general sunt foarte satisfăcut de meci. Am avut agresivitate atât în atac, cât și în apărare. Era o victorie importantă pentru noi, Serbia a jucat foarte bine cu Danemarca și ne așteptam să fie un meci greu astăzi”, a declarat selecționerul Florentin Pera, după victoria uriașă a României în fața Serbiei.
Deținând un palmares impresionant la Campionatele Mondiale, România a participat la toate edițiile competiției, având în istoricul său patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, și bronz – 2015. La ediția din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.
Clasamentul Grupei E a CM de handbal feminin
1. Danemarca – 4 p (71-32)
2. România – 4 p (81-47)
3. Serbia – 0 p (49-62)
4. Chile – 0 p (30-90)