luni, noiembrie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Urzică junior a plecat acasă cu tot aurul de la campionatul național

Alex Urzică îi calcă pe urme celebrului său tată! La prima competiție importantă la care a participat, micul gimnast în vârstă de 9 ani a câștigat 6 medalii de aur și a devenit campion absolut la categoria sa de vârstă.
În familia Urzică, gimnastica se moștenește de la tată la fiu! Alex, băiețelul în vârstă de 9 ani al antrenorului lotului național de gimnastică masculină, a făcut spectacol la Campionatul Național pentru juniori de la Lugoj, de unde a plecat cu 6 medalii de aur, din 7 posibile!
Sub privirile părinților săi și a președintelui Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, prezentă la competiție, Alex a concurat fără greșeală!
„Sunt foarte fericit și sper ca la anul să fiu și mai bun ca anul acesta. Am 5 medalii la gât și mai am una în cameră care este tot de aur, de la individual compus” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, nivel I.
Alex a intrat pentru prima dată în sala de gimnastică la 2 ani, iar la 5 s-a apucat serios de treabă. Micul sportiv povestește și ce sacrificii face pentru acest sport!
„Mă antrenez câte 5 ore jumătate în fiecare zi! Faptul că părinții mei au fost în sală m-a ajutat mult, pentru că le-am auzit încurajările” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, Nivel I.
Deși are doar 9 ani, Alex debordează de ambiție! Și-a pus în cap să devină mai bun ca celebrul său tată!
„Pot să devin mai bun ca el! Vreau să ajung la Olimpiadă, să iau toate medaliile cum le-am câștigat și la Campionatul Național” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, Nivel I.
Chiar dacă a câștigat aurul și la cal cu mânere, aparatul la care tatăl său a făcut istorie, Alex are o altă probă preferată în gimnastică.
„Îmi place și calul dar solul este pe primul loc la mine” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, Nivel I.

Arbitrează la 88 de ani
La finalul concursului, Alex Urzică a oferit și un premiu. Sub privirile părinților și ale colegilor, micul gimnast l-a premiat pe cel mai vârstnic arbitru din gimnastica românească, Ștefan Hărgălaș, nea Titi cum îl știe toată lumea, în vârstă de 88 de ani. Acesta a promis că și peste 12 ani, va fi tot în sală de gimnastică, așa cum o face de 50 de ani.

Urzică senior, aur la JO la cal cu mânere
Alex a moștenit talentul și pasiunea pentru gimnastică de la tatăl său, Marius Urzică, unul dintre cei mai mari gimnaști pe care i-a avut România. Actualul antrenor coordonator al lotului național de gimnastică masculină a câștigat titlul olimpic în finala de la cal cu mânere, devenind primul și până acum singurul gimnast român care a cucerit medalia de aur la o ediție a Jocurilor Olimpice. Se întâmpla la Sydney 2000. A participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice și la toate a obținut medalii. În 1996, la Atlanta, argint la cal cu mânere, în 2000 aur și în 2004, la Atena, argint.
Și-a încheiat cariera cu 4 medalii olimpice, una de aur, două de argint și una de bronz cu echipa, 5 medalii la campionatele mondiale, trei de aur, una de argint, una de bronz și 4 medalii la campionatele europene, trei de aur și una de argint.
A primit și o poreclă, „Regele calului cu mânere”, după ce, în 2001, a reușit să obțină nota 10,00 pentru exercițiul de la Glasgow Grand Prix. Două elemente din gimnastică, unul la cal cu mânere și unul la paralele, îi poartă numele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Băieții de la Lugoj au luat aurul pe echipe
La Campionatul Național în proba pe echipe, la ambele categorii de vârstă, 9-10 ani și 11-12, trofeele de aur au rămas la Lugoj, la cele două echipe de băieți de acolo. După finalele pe aparate, unul dintre copiii de la Lugoj, Andres Tătar, i-a dăruit o medalie unui coleg! A avut un motiv bine întemeiat!
„Mai am doar 4 medalii, una i-am dat-o colegului meu care nu a câștigat niciuna și plângea” – Andres Mihai Tătar, vicecampion național la juniori I, în finalele pe aparate.
„Eu nu am câștigat nicio medalie, mi-a dat Andres medalia lui, dar nu de tot. E adevărat că am ieșit campion național cu echipa” – Cristian Andrei Olteanu, campion național cu echipa, CSS Lugoj, Nivel I, juniori.
Cel mai fericit copil de la Campionatul Național de la Lugoj a fost Radu, un băiețel de 9 ani de la Buzău, care la primul său concurs important la care a participat a câștigat două medalii.
„Nu mai pot de fericire, pentru că nu mă așteptam să urc și pe podium. Nu mă așteptam să câștig medalia de argint” – Radu Râpeanu, medalie de argint la sol și medalie de bronz la sărituri, în finalele pe aparate, Nivel I, juniori.
Sebi, medaliatul cu bronz de la sărituri, are 12 ani și face gimnastică de la 5, dar a avut o perioadă în care a practicat și atletismul. Gimnastul are și un idol în acest sport!
„Îmi place mult Marian Drăgulescu, când voi crește vreau să ajung la campionatele mondiale și la Jocurile Olimpice la fel ca el” – Sebastian Torcică, medalie de bronz la sărituri în finalele pe aparate, Nivel II, juniori.

150.000 de lei a alocat Primăria din Lugoj pentru eveniment
Campionatul Național pe Echipe și Individual Compus al juniorilor III la gimnastică masculină a avut loc în Sala Sporturilor „Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj.
La concurs au participat 57 de gimnaști, de la 11 cluburi din țară: CSS Lugoj, CSS Bistrița, CSS Gloria Arad, CSS Steaua, CSS Reșița, CSS Dinamo, CSS Buzău, CSM Cluj Napoca, CSS1 Timișoara, CSS Sibiu și CSS Brașov.
Competiția a fost organizată de Federația Română de Gimnastică în parteneriat cu Primăria municipiului Lugoj, care a alocat 150.000 de lei din bugetul local pentru desfășurarea evenimentului și cu sprijinul Clubului Sportiv Școlar din Lugoj. Prezentă la concurs, Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, a fost încântată de ceea ce a găsit în orașul din vestul țării.
„Este meritorie contribuția echipei municipalității, întreaga susținere locală acordată, implicarea până la cel mai mic amănunt ca nimănui să nu îi lipsească nimic și fiecare să păstreze acest eveniment în panoplia de amintiri. Ne-am simțit la Lugoj ca acasă, ca și când un astfel de parteneriat este o normalitate, poate chiar mai mult, o datorie a autorităților locale de implicare. Mulțumirile noastre sunt mulțumirile întregii țări care iubește și se mândrește cu rezultatele acestui sport! Noi ne dorim un parteneriat de lungă durată, cu extindere internațională, din care toată lumea să câștige” – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică.
Lugojul este o pepinieră de talente în gimnastica masculină. Cele două echipe de băieți au câștigat aurul la categoria 9-10 ani și 11-12 ani.
„Acest oraș a fost și va rămâne un izvor puternic de talente în rândul sportivilor și al antrenorilor din gimnastică, iar rezultatele obținute de ei la acest campionat național spun tot” – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică.
Prezentă la eveniment, consilierul primarului din Lugoj a declarat că această competiție nu va fi ultima pe care orașul Lugoj o va găzdui.
„Suntem mândri și luați prin surprindere de aceste exemple minunate, sportivii și antrenorii, care sunt niște oameni foarte puternici. Suntem onorați că am putut să găzduim un astfel de moment și vrem să existe o continuare a acestor manifestări” – Roxana Alexa, consilierul primarului din Lugoj.
SPORTS NET

Politica