luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Șef de promoție, exemplu pentru viitorii studenți

Șeful promoției 2018 de absolvenți ai Specializării Sociologie, Facultatea de Științe Sociale, Ovidiu Vlad Cioacă, este dat drept exemplu pentru viitorii studenți de către conducerea Facultății.

Reprezentanții instituției au publicat, pe rețeaua de socializare facebook, un scurt interviu cu acest tânăr care a terminat cei trei ani de studiu cu media 10. Ovidiu Vlad Cioacă a obținut nota maximă și la examenul de licență, în cadrul căruia a susținut „o lucrare de excepție”, cu titlul: „Viața cotidiană în comunism și reminiscențele ei asupra mentalului colectiv românesc”.

„În timpul liceului a fost olimpic național la sociologie și limba germană. Spre bucuria noastră a ales să studieze mai departe în facultatea noastră sociologia. A fost un student model, exemplar. A participat la cursuri, arătându-se întotdeauna atent și foarte respectuos cu profesorii și colegii săi. Și-a pregătit temeinic fiecare referat, fiecare examen, în parte. A luat o singură notă: 10 (zece), la toate cele 41 de examene și colocvii susținute în cei 3 ani de facultate. A făcut voluntariat, a participat la conferințe naționale (de unde s-a întors de fiecare dată cu premii), tabere de sociologie, este purtătorul de cuvânt al unei foarte îndrăgite artiste din România, este redactor de ziar, scrie frecvente editoriale și luări de poziție sociale, culturale și religioase. Este o onoare pentru noi să avem un astfel de student și suntem bucuroși că a ales să-și continue studiile masterale tot la Facultatea de Științe Sociale”, spun reprezentanții Facultății.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tânărul menționează că inițial nu ar fi vrut să urmeze cursurile Universității din Craiova, recunoscând că pornise cu o „idee preconcepută”, care i-a fost schimbată după primele cursuri.

„Una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le iau în legătură cu traseul meu profesional a fost indubitabil alegerea facultății. Problema nu era domeniul de studiu: pasiunea pentru sociologie m-a urmărit din liceu și îmi era foarte clar ce trebuie să studiez mai departe. Doream sociologie – cu orice preț și la cel mai înalt nivel. Dar, unde? București, Iași, Cluj – iată câteva centre universitare pe care le consideram referențiale pentru ceea ce înseamnă sociologia românească. Să studiez la Craiova? Nu mi se părea o variantă serioasă. Evident, pornisem din start cu o idee preconcepută. Și, totuși, la insistențele apropiaților, cântărind punctele tari și punctele slabe ale acestei opțiuni, am hotărât să studiez Sociologia la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova. Doar ciclul de licență, după care – îmi proiectam eu traseul profesional – urma să mă perfecționez în afara țării pe perioada masteratului. După primele cursuri și seminarii am realizat că preconcepțiile mele nu stăteau în picioare. Am găsit aici un corp profesoral deopotrivă competent și dedicat, renumiți specialiști și buni pedagogi în același timp, grație cărora pot spune cu certiudine că am reușit să fac performanță.
Principiile pedagogiei moderne, echilibrul dintre teorie și practică, activitățile extrauniversitare sunt cuvintele-cheie ce caracterizează viața de student la Sociologie. Am participat la cercetări de amploare, la simpozioane naționale și internaționale de unde m-am întors întotdeauna cu premii, am mers în tabere, am legat relații de prietenie cu studenți din toate celelalte centre universitare. Dar cel mai important, mi-am însușit toate acele competențe și conținuturi necesare pentru a fi un bun sociolog”, afirmă Ovidiu Vlad Cioacă.

Tânărul mai spune că va urma masterul “Dezvoltare Comunitară și Integrare Europeană” în cadrul aceleiași Facultăți.

Politica