Guvernarea PSD, atât cea centrală, cât şi cea locală, a fost criticată, vineri, de liberalii doljeni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, din Craiova.
La conferinţă au luat parte deputatul Nicolae Giugea și consilierii județeni Cosmin Călin și Marian Irinei.
Deputatul Nicolae Giugea a amintit promisiunile cu care PSD a câștigat alegerile, afirmând că nu au fost respectate şi că alegătorii au fost „păcăliţi”.
”Măririle de salarii și pensii – reprezintă o păcăleală sinistră. Anunțul lui Dragnea că Legeapensiilor nu va fi gata în acest an, este de fapt recunoașterea unui eșec de proporții. Și-au dinamitat singuri programul de guvernare, striviți de propriile minciuni și incompetențe. (…)Se spune că la Ministerul Muncii există o comisie care recalculează pensiile. Adevărul este cu totul altul. Au format o comisie din 20 de specialiști. În momentul în care au aflat pretențiile exagerate ale doamnei Ministru, aceştia au părăsit comisia, care în momentul de față nu mai există. (…) Unul dintre cei mai vocali miniștri PSD este doamna Lia Olguța Vasilescu. A fost prezentă peste tot, arătând grafice cu tot felul de creșteri de salarii și pensii. Acum totul s-a dovedit a fi o mare minciună. Ar trebui să se ducă acasă și să ne lase în pace. Să nu mai mintă populația cu o astfel de agresivitate”, a declarat deputatul PNL Nicolae Giugea.
Perdele de protecţie pe drumurile judeţene
Liberalul Cosmin Călin a vorbit despre proiectul de hotărâre depus de consilierii liberali în Consiliul Judeţean Dolj pentru constituirea unor perdele de protecție de-a lungul drumurilor județene, în contextul în care sezonul de iarnă este tot mai aproape.
”Noi am mai ridicat această problemă. Noi, consilierii PNL, am depus un proiect de hotărâre în legătură cu constituirea de perdele de protecţie la drumurile judeţene. Cei de la PSD,unii colegi, spuneau că nu se poate, că nu avem terenuri… Ştiu că este greu la început dar dacă ai puţină bună-voinţă faci o întâlnire cu primarii, nu trebuie să faci pe toate drumurile judeţene, dar este un început, sunt anumite puncte care sunt ştiute, unde se bblochează şi nu se mai poate circula când se înzăpezeşte, dar se poate”, a spus consilierul judeţean.
În schimb, Marian Irinei a susţinut că la Muzeul de Artă au fost realizate în condiții suspecte o serie de documente necesare pentru inițierea studiului de fezabilitate pentru unele investiţii. Aceasta după ce, la şedinţa de luna trecută a Consiliului Judeţean, Irinei a avut unele dispute cu managerul Muzeului de Artă, Emilian Ştefârţă, şi el liberal, cu referire la gardul Muzeului şi Centrul „Brâncuşi”.
”Nu este un conflict cu directorul Muzeului de Artă, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Pentru că nu am primit răspuns de la dumnealui am făcut o interpelare scrisă către Muzeul de Artă din Craiova solicitând date în ceea ce priveşte etapele premergătoare studiului de fezabilitate. Am primit un răspuns parţial, o parte dintre temele de proiectare şi notele conceptuale, care au fost făcute pe genunchi de către persoane care nu au expertiză. Sunt semnate de către un angajat al insitituţiei care este inginer mecanic cu specializarea în autovehicule rutiere”, a afirmat consilierul judeţean.
Detalii despre acuzaţiile aduse de Irinei, într-o ediţie următoare a cotidianului regional Jurnalul Olteniei.