Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară care se construiește în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova ar urma să fie gata în acest an, la finele lunii iunie. Din datele oferite de reprezentanții Consiliului Județean Dolj, gradul de realizare al acestei investiții este de 81%, în paralel lucrându-se și la depozitul de gaze medicale pentru clinică. În ceea ce privește cealaltă investiție de la SCJU Craiova, extinderea Unității de Primiri Urgențe, aceasta ar urma să fie gata în luna septembrie. Cele două investiții sunt finanțate din bugetul CJ Dolj.
Lucrările cele mai importante de la Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, care se construiește în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, va fi gata până la finele lunii iunie, conform datelor oferite de reprezentanții Consiliului Județean Dolj, beneficiarul investiției. Cea mai mare parte a lucrărilor a fost deja realizată, rămânând de montat tapetul, covorul PVC, granitul de pe casa scării, dar și pardoselile din rășini epoxidice. Totodată, au mai rămas de montat pereți din panouri cu folie de protrotecție din plumb, dar și gresia exterioară, rezistentă la temperaturi scăzute. O parte dintre amenajările au fost executate în 2016, restul rămânând să fie finalizate în această perioadă, laolaltă cu instalațiile termice, sanitare, electrice, termoventilația, curenții slabi etc. Termenul de finalizare a lucrărilor, conform contractului, actelor adiționale și a procesului verbal de sistare pe perioada de timp friguros este de 30 iunie. Procentul de realizare fizic până la data actuală este de 81%.
Angiograful a fost adus în clinică
Important este că angiograful necesar închiderii clădirii a fost achiziționat spre finele anului trecut, tot din fonduri ale CJ Dolj, și a fost depozitat în incinta clădirii. În funcție de nivelul de radiații al angiografului, nivel precizat de producătorul acestuia și determinat de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, se va stabili grosimea panourilor compozite din tablă de plumb, după care acestea pot fi comandate de executant, termenul de livrare fiind 60 de zile de la lansarea comenzii. De lucrările la clinica de cardiologie se ocupă asocierea SC Polystart Impex SRL Craiova și SC Concas SA Buzău, contra sumei de 11.759.429 lei fără TVA.
Depozitul de gaze medicale, aproape gata
Concomitent cu clădirea cardiologiei, se derulează și invesțitia aferentă depozitului de gaze medicale pentru cardiologie, care se află într-un procent de realizare de 86%, lucrările rămase de executat în 2017 fiind rampele de gaze medicale din saloane și camera angiografului. Valoarea contractului de execuție pentru depozitul de gaze medicale este de 1.575.272,88 lei, la care se adaugă TVA, iar termenul de finalizare este 31 mai.
Pe scurt, despre Clinica de Cardiologie
Clinica de Cardiologie se constituie într-un corp separat, amplasat în spațiul liber situat la est de accesul la Unitatea de Primiri Urgențe. Regimul de înălțime este de P+1+E parțial. Pentru accesul în Spitalul Județean a fost executată o pasarelă care leagă nivelul 2 al clinicii cu corpul P+7 al Spitalului Județean. La parterul clinicii vor exista zece saloane cu grup sanitar propriu, cabinet pentru medicul de serviciu, unul de consultații, o sală de tratament, una de mese cu oficiu alimentar, un cabinet pentru asistente, o sală de tratamente, dar și grupuri sanitare, spații de depozitare și spațiu tehnic. La etaj sunt prevăzute două săli de operații, cabinet pentru asistente, un spațiu de sterilizare, zona de terapie intensivă, cea de supraveghere, un izolator, un cabinet pentru medicul anestezist, angiograful amintit mai devreme, zona pre-postoperatorie, cabinete pentru medicul de serviciu și pentru medicii de intervenție, dar și grupuri sanitare, spații de depozitare și cameră pentru echipamente. Suprafața construită este de 938 mp, iar cea desfășurată este de 2.288,5 mp.
UPU, gata la toamnă?
O altă lucrare importantă care se desfășoară în incinta Spitalului Județean este cea de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe. Durata de execuție inițială a lucrărilor a fost de 24 luni, de la primirea ordinului de începere a lucrărilor, din 4.05.2015, durată prelungită conform actelor adiționale NR.1/2016 și NR. 2/2017 (datorate perioadei de timp friguros conform INDICATIV C16/1984) până la data de 16 septembrie. Până la data de 14 februarie, stadiul realizat în prezent, pentru corpul A, este de 100% pentru stuctură, 100% pentru închideri interioare, 90% pentru arhitectură, compartimentări interioare din rigips, și 20% pentru instalațiile sanitare, cele electrice interioare și termoventilații.
Ce presupune lucrarea?
Execuția obiectivului cuprinde modernizarea spațiilor existente la UPU, în suprafață construită desfășurată de 899 mp, extinderea funcțiunii în cadrul curții interioare (corp A – Subsol+Parter+Etaj 1+Etaj 2 parțial) în suprafață construită desfășurată de 2.530,28 mp, dar și extinderea funcțiunii în cadrul curții adiacente (în fața UPU existent, corp B – Parter) în suprafață construită de 260,53 mp. Suprafața totală construită, desfășurată existent, plus extinderea, este de 3.690,59 mp.
Contractul de lucrări din data de 17.12.2014 a fost atribuit către asocierea SC PRIMASERV SRL – SC SCADT SA. Valoarea contractului este de 17.649.272,48 lei fără TVA, care cuprinde oferta de bază, în sumă de 16.055.379,89 lei fără TVA, și cheltuieli diverse și neprevăzute, în sumă de 1.593.892,59 lei fără TVA.