duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Salcia de un milion de euro

O salcie din Mehedinţi a ajuns să valoreze un milion de euro. Şi asta pentru că arborele cu pricina blochează construcţia unei staţii de epurare din comuna Cujmir, judeţul Mehedinţi. Spaţiul pentru construcţie s-a micşorat pentru că vegetaţia din albia pârâului a erodat malul. Sigur că problema poate fi rezolvată, dar cu utilaje, însă autorităţile nu ştiu cine ar trebui să execute lucrările şi pe ai cui bani.

Aici mai intervine o altă problemă şi face ca, într-adevăr, salcia din mijlocul pârâului să valoreze o sumă colosală. Dacă nu va fi gata lucrarea până la sfârşitul anului, ar putea fi pierdute fondurile europene. Această problemă a apărut de când cu viiturile de la începutul anului şi cursul apei a fost modificat din cauza vegetaţiei, iar terenul construibil s-a micşorat cu aproximativ 3 metri.

„Cei 15 metri care ar trebui să fie în plus pentru proiect, cum este prevăzut, nu sunt decât 12. Vadul apei la vechi este ocupat de câteva sălcii de vegetaţie şi consider că dacă s-ar reface vadul al vechi pe o distanţă de 15 metri s-ar rezolva problema” spune Ion Marinaş, viceprimarul comunei Cujmir, pentru Digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a fi rezolvată problema ar trebui să se folosească un utilaj şi să se consolideze malul, dar autorităţile nu ştiu cine ar trebui să execute lucrarea. Malul apei se află în proprietatea Administraţiei Bazinale Ape (ABA) Jiu, însă aceştia acuză că lipsa documentaţiei îngreunează lucrările.

„ABA Jiu nu a putut emite acest aviz, întrucât beneficiarul nu a adus documentaţia necesară”, a declarat pentru digi24.ro Camelia Bărbuţiu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Totodată, reprezentantul companiei de Apă din Mehedinţi ridică aceeaşi problemă: cine va face lucrarea şi cu ce bani?

„Problema e cine va face această lucrare şi pe ce bani, pentru că din banii alocaţi investiţiei, staţiei de epurare, nu se poate face. E cu totul şi cu totul altă lucrare”, spune Ionuţ Dudău, reprezentant al Companiei de Apă din Mehedinţi, pentru digi24.ro

 

Locuitorii aşteaptă cu sufletul la gură construirea unei staţii de epurare, sătui fiind de promisiuni. De viitoarea staţie de epurare ar urma să beneficieze aproximativ 3.400 de oameni din Cujmir şi alţi 2.500 din localităţile învecinate.

 

 

Politica