duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

55 de ani de închisoare pentru criminalii de la Cârcea

Ucigaşii bulibaşei de la Cârcea au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie. Magistraţii Tribunalului Dolj au decis aseară ca Daniel Marius Burican să stea 20 de ani după gratii. Fiul bulibaşei, cel care a comandat crima a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Pentru intermediarul crimei, magistraţii au dat o condamnare de 20 de ani de detenţie.

Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel.

În plus, instanţa i-a obligat pe cei trei să plătească despăgubiri familiei bulibaşei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„ Admite în parte acţiunile civile formulate de către părţile civile Mihai Floriana şi Buţu Cristina şi obligă inculpaţii Buţu Adrian, Iovan Ştefan Alexandru şi Burican Marius Daniel în solidar, la plata sumei de 70.000 lei pentru fiecare parte civilă reprezentând daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă Buţu Mirela şi obligă inculpaţii Buţu Adrian, Iovan Ştefan Alexandru şi Burican Marius Daniel în solidar la plata sumei de 70.000 lei daune morale şi 60.000 lei despăgubiri materiale către partea civilă. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă fiecare dintre inculpaţi la plata sumei de 5000 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 276 alin. 2 C.p.p. Obligă fiecare dintre inculpaţi la plata sumei de 1500 lei către partea civilă Buţu Mirela cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în 10 zile de la pronunţare pentru cei prezenţi şi comunicare pentru cei lipsă.”

 

Fiul adoptiv al victimei i-a promis unui elev de la „Odobleja” 35.000 de euro ca să-i omoare tatăl, pentru a moşteni averea acestuia

Reamintim că, la o zi după Sfânta Maria, pe 16 august 2014, în jurul orei 05.00, poliţiştii doljeni erau anunţaţi că, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui Nelu Buţu, de 42 de ani, din comuna Cârcea, i-au tăiat gâtul cu o baionetă şi au dipărut, bărbatul decedând la scurt timp. Imediat, s-a constituit o echipă complexă condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind demarată ancheta pentru stabilirea împrejurărilor producerii faptei, identificarea şi prinderea autorilor. Cercetările au scos la iveală faptul că Adrian Buţu, fiul adoptiv al victimei s-a gândit să scape de tatăl său ca să moştenească averea familiei. La începutul lunii august, a discutat acest lucru cu un prieten, Ştefan Alexandru Iovan, de 20 de ani, din Craiova, însă cel din urmă n-a vrut să comită fapta, chiar dacă i s-au promis o grămadă de bani. Însă a găsit pe cineva dispus să facă asta în schimbul sumei de 35.000 de euro.

Este vorba despre Marius Daniel Burican, de 18 ani, din comuna Cerăt, elev al Colegiului Ştefan Odobleja din Craiova. Adrian Buţu a făcut rost de o baionetă, iar pe 16 august, dimineaţa, în jurul orei 5.00, după ce tatăl său a adormit, l-a sunat pe Burican, care a venit purtând o cagulă, i-a dat arma, i-a arătat unde doarme tatăl său, apoi a mers la el în cameră. După ce i-a înfipt baioneta în gât, autorul a plecat acasă, fără să primescă vreun ban din suma promisă, iar arma crimei a aruncat-o undeva în spatele casei, în câmp.

Autorii au fost prinşi în urma unor percheziţii făcute pe 10 septembrie 2014.

“La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, Secţia 4 Poliţie Urbană Craiova, Poliţia oraşului Segarcea, Secţia 4, 13 şi 14 Poliţie Rurală şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale au efectuat 5 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În urma acestor percheziţii, au fost identificate 8 persoane, care au fost conduse la sediul I.P.J. Dolj pentru audieri şi continuarea verificărilor. Acţiunea a fost organizată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă infracţiunea de omor calificat, la data de 16 august a.c., în localitatea Cârcea. În fapt, la data de 16 august a.c., în jurul orei 5.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană necunoscută a pătruns într-un imobil din comuna Cârcea, omorându-l pe proprietar, un bărbat de 42 de ani. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că, la începutul lunii august, fiul victimei, un tânăr de 18 ani, l-ar fi determinat pe principalul bănuit să-l omoare pe tatăl său, în schimbul oferirii unei sume de bani. De asemenea, din cercetări a reieşit că, despre premeditarea faptei şi săvârşirea acesteia a avut cunoştinţă şi un alt tânăr, de 20 de ani, din Craiova,”au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Pe 5 noiembrie 2014 au fost trimişi în judecată pentru omor calificat cu premeditare, respectiv instigare şi complicitate la această infracţiune deosebit de gravă.

Politica