marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Finală cu repetiţie pentru Sevilla

FC Sevilla va juca a doua sa finală consecutivă de Europa League, în această seară, la Varşovia, cu Dnepr Dnepropetrovsk (21,45, ora României), după ce anul trecut a învins-o pe Benfica Lisabona, la loviturile de departajare (4-2).

Sevilla a câştigat de trei ori trofeul, Cupa UEFA în 2006, după un categoric 4-0 cu Middlesbrough, formaţie care eliminase Steaua în semifinale, şi în 2007, după 3-1 la loviturile de departajare cu Espanyol Barcelona (2-2 după prelungiri), precum şi Europa League, anul trecut, scrie Agerpres.

Spania are cele mai multe trofee în această competiţie europeană intercluburi — 13 (inclusiv în Cupa Oraşelor Târguri), urmată de Anglia (11), Italia (10), Germania (6), Olanda (4), în vreme ce Portugalia are 2, la fel ca şi Rusia şi Suedia, iar Iugoslavia, Ungaria, Turcia, Belgia şi Ucraina (Şahtior Doneţk) au câte un trofeu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De remarcat faptul că, de la transformarea competiţiei în Europa League, aceasta a fost o afacere iberică, doar trei finaliste la ultimele şase ediţii (Fulham, Chelsea şi Dnepr) nefiind din peninsulă.

Politica