Diana Șoșoacă, la învestirea lui Maduro. Dictatorul venezuelean e vânat de Statele Unite

Delia Pătru
3 Min Read
Foto: Facebook/Cabinet Europarlamentar - Diana Iovanovici-Șoșoacă

Diana Șoșoacă, șefa partidului român de extrema dreaptă SOS România, a fost vineri în Venezuela și a participat la ceremonia de învestire a lui Maduro, în ciuda faptului că Parlamentul European (PE) îl recunoaște drept președinte legitim și ales democratic pe rivalul acestuia, Edmundo González Urrutia.

Maduro este acuzat de fraudă electorală în Venezula, iar realegerea sa este puternic contestată de SUA și Uniunea Europeană, care nu recunosc rezultatul alegerilor.

Şoşoacă și-a petrecut mai multe zile în Venezuela, alături de colegi din partidul ei. Şoşoacă a postat pe internet o fotografie de la ceremonie în care se află la câțiva metri de Maduro, potrivit Rador Radio România, care citează EURACTIV.

Foto: Facebook/Cabinet Europarlamentar – Diana Iovanovici-Șoșoacă

Bloggeri români au ridiculizat-o pe Şoşoacă fiindcă a participat la învestirea lui Nicolás Maduro, dar n-a reușit să-și facă o poză acceptabilă cu el. Unul numind-o „lame duck” [„rață șchioapă”, sintagmă desemnând în mod normal demnitari legați la mâini de contextul politic potrivnic – n.trad.], întrucât alți demnitari, precum delegatul rus Viaceslav Volodin, au dat mâna cu Maduro și au avut întâlniri formale cu el și au fotografii apărute în multiple publicații.

Şoşoacă s-a întâlnit, în schimb, cu actorul Fernando Carrillo din telenovela Rosalinda.

Recompensă de 25 de milioane de dolari pe capul lui Maduro


Statele Unite au anunțat o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru informații care duc la arestarea președintelui venezuelean, având în vedere acuzațiile de corupție și trafic de droguri aduse la adresa acestuia, scrie romanialibera.ro

Recompensa a fost majorată, în contextul în care administrația americană a impus sancțiuni suplimentare asupra a opt oficiali venezueleni. Măsuri similare au fost luate și de Uniunea Europeană, care a impus sancțiuni împotriva unui număr similar de responsabili din Venezuela, iar Regatul Unit a adoptat aceeași poziție.

Maduro, în vârstă de 62 de ani, se află la putere din 2013 și a fost reconfirmat la conducerea țării. În schimb, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care îl desemnează pe Edmundo Gonzalez Urrutia drept președinte legitim al Venezuelei, un lider al opoziției care contestă victoria lui Maduro.



Policlinica Buna Vestire Craiova
Distribuie acest articol