luni, decembrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Ce s-a întâmplat cu alegerile prezidențiale și ce se pregătește pentru următoarele scrutinuri

Conducătorii de drept și de facto ai acestui stat nu au învățat nimic din Pandemie și mai ales din vaccinarea anti COVID.

Operațiunea de vaccinare a împărțit populația, exact ca acum la alegeri, în două mari tabere.

Exact ceea ce statul, printr-un comportament inteligent, putea să preîntâmpine. Atunci erau vacciniști și antivacciniști.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Statul a cumpărat mai multe vaccinuri decât trebuie și a început o campanie agresivă de publicitate pentru vaccinare dublată de fel de fel de sancțiuni pentru cei ce refuzau vaccinarea.

Ea devenise cumva obligatorie. Statul părea a spune: nu avem încredere în voi să vă lăsam să alegeți singuri ce este bine și ce este rău pentru sănătatea voastră.

Mai mulți jurnaliști au scris în acea perioadă despre această greșeală de abordare.

Dacă voiai să vaccinezi un număr cât mai mare de oameni trebuia să creezi o psihoză că vaccinurile sunt greu de găsit nu să cumperi brusc tranșe mari. Și nu trebuiau date gratuit.

Statul putea spune doar că asigură gratuit operațiunea de vaccinare prin centrele specializate, dar că nu poate subvenționa vaccinul și nici nu poate garanta că va face rost pentru toată populația. Distribuit prin farmacii, la un preț accesibil, în tranșe mici acest vaccin ar fi ajuns să fie o marfă vânată de cetățeni. În plus, dacă se întrevenea ceva neplăcut la vaccinare, statul putea spune că nu te–ai dus cu el imediat la centrul de vaccinare și de aceea a avut efect advers, că temperaturile obligau să-l folosești imediat după cumpărare. Nu s- ar fi ajuns la situația ca oamenii să cumpere prin relații pur și simplu certificatul de vaccinare, dar să evite vaccinarea. Deci au fost oameni dispuși să dea bani pe un certificat în loc să dea pe un vaccin. Dacă se lucra cu cap ar fi fost oameni care cumpărau vaccinul pe sub mână, iar la centrele de vaccinare erau cozi.

La alegerile prezidențiale mai multe partide au neglijat, alături de stat un fenomen. Acela că lumea se săturase de anumite figuri. Au intoxicat din vară populația cu bannerele acelea urișe care făceau reclamă lui Ciucă. Astfel s-a ajuns ca o parte din activul de partid al liberalilor să voteze cu USR pentru că nu puteau vota cu un om pe care-l simțeau perdant și nătăfleț.

Tot liberalii au neglijat potențialul lui Ludovic Orban. Acesta a fost un candidat care a acționat atipic. În primul tur mulți strâng voturi, iar apoi le negociază pentru turul doi. Adică fac aranjamente cui să i le dea prin declarații publice. Orban a băgat câteva mii de oameni în secțiile de votare prin candidatura sa. Adică i-a ajutat să câștige niște bani. Apoi a vândut parțial aceste voturi direct în plină campanie electorală. Le-a vândut, probabil pe promisiuni. Dacă doamna Lasconi ajungea președinte se alegea și el cu o funcție la Cotroceni sau în Guvern. Ei bine,voturile lui Orban alături de voturile liberalilor alungați de moaca unui Ciucă insipid și incolor au dus la promovarea doamnei Lasconi în finală. Peste o săptămână, la parlamentare USR pierdea alegerile drastic în Câmpulung, în fața PSD.

Pe partea cealaltă s-a făcut greșeala interzicerii candidaturii doamnei Șoșoacă. Ea ar mai fi rupt din voturile lui Georgescu. Suveraniștii, dar și oameni care votau prima dată și care stau mai mult pe telefoane decât pe televiziuni s-au dus pe Georgescu.

Și uite s-a ajuns iar în situația în care statul a spus: Nu avem încredere că veți alege bine.

Și au anulat alegerile nu doar pentru că le era teamă de o victorie a lui Georgescu, dar nu erau încântați nici de o victorie a doamnei Lasconi.

Electoratul partidelor, cel tradițional și constant, nu mai răspundea la comenzile liderilor. Și au anulat alegerile.

Acum se întâmplă următoarele lucruri:

În fiecare zi de lângă Georgescu sunt alungați susținători sau sponsori. Prin amenzi, prin teroare, prin discreditări, prin controale la firme, prin blocări de conturi și prin fel de fel de stratageme din acestea dubioase. În paralel se duce o campanie toxică că ar interzice candidatura lui Georgescu. De fapt se încearcă ca lumea să creadă că Georgescu nu va fi lăsat să candideze. Sistemul se teme însă mai mult de un eventual George Simion ce ar ajunge președinte deoarece are un partid parlamentar în spate.

În final îl vor lăsa să candideze pe Georgescu, dar toată bălăceala asta media are și scopul de a dezgusta oameni, de a- i face să nu mai aibă încredere în alegeri. La alegerile următoare  participarea va fi mult redusă la vot. Inclusiv în Diaspora unde deja oamenii și-au luat țeapă mergând să voteze și apoi votul lor a fost anulat.

Cu o participare redusă la vot și cu un candidat unic al partidelor tradiționale va conta bineînțeles mobilizarea activului de partid. Iar Georgescu nu are un partid al lui cu activ. Are doar 3 partide mici, care însumează în Parlament în jur de 30 la sută, care spun că-l susțin, dar ai căror votanți, mai ales cei din Diaspora, nu vor mai veni, mare parte, la vot.

Dacă Georgescu ia același număr de voturi care le-a luat acum în noiembrie el nu va fi președinte. Cam aici vrea sistemul să se ajungă.

Între timp, spre deosebire de vaccinare unde nu mai existau soluții și lumea nu a mai vrut, iar statul a trebuit să distrugă și mai distruge sute de mii de vaccinuri, milioane, cumpărate fără sens și în mod ticălos de Guverne corupte și imbecile, acum la alegeri există și soluția de rezervă.

Au luat în calcul și o victorie a lui Georgescu sau a unui alt suveranist. Acesta ar urma să ajungă la Cotroceni și să stea acolo, la mila Guvernului care-i va aproba sau nu bugetul de cheltuieli. Pentru că va fi izolat.

 Cu o majoritate solidă în Parlament  a partidelor vechi și un Guvern cu premier gata pus, noul președinte nu va avea absolut nimic de făcut 4 ani. Decât să dea declarații pe care din ce în ce mai puțină presă le va relua. Pentru că banii pentru presă vor fi la Guvern, nu la Cotroceni.

Politica