Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma (ARCoR) îşi reafirmă angajamentul ferm pentru valorile europene şi atlantice, reflectate de calitatea de membru al României în UE şi NATO, şi doreşte să se delimiteze de utilizarea neadecvată a istoricului acestei asociaţii în campania electorală, se arată într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.
„Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma (ARCoR) îşi reafirmă angajamentul faţă de promovarea valorilor fundamentale care stau la baza unui viitor sustenabil şi echitabil pentru toţi, în contextul provocărilor globale actuale.
Totodată, dorim să precizăm că, în actualul context electoral, ARCoR reafirmă angajamentul ferm al asociaţiei pentru valorile europene şi atlantice, reflectate de calitatea de membru al României în UE şi NATO, şi doreşte să se delimiteze de utilizarea neadecvată a istoricului acestei asociaţii în campania electorală”, informează sursa citată.
Precizările vin în contextul informaţiilor privind calitatea pe care Călin Georgescu, intrat în turul doi al prezidenţialelor, a avut-o în această structură.
Clubul de la Roma a fost fondat în 1968 de Aurelio Peccei, un influent gânditor geopolitic la vremea respectivă, alături de Alexander King.
Clubul de la Roma este un Think Tank în care se discută probleme globale şi trenduri economice, sociale, politice, culturale ale lumii.
La finalul şi începutul anilor ’90, Clubul de la Roma avea o influenţă destul de mare, dar după aceea a început să îi scadă importanţa pe măsură ce Forumul de la Davos şi Clubul Bilderberg au câştigat teren, scrie zf.ro
În România, clubul de la Roma a fost înfiinţat de către Mircea Maliţa la începutul anilor ’90. Academicianul Mircea Maliţa a fost ministru de Externe, ministrul Învăţământului şi Ambasador al României în SUA în perioada comunistă.