După opt ani de judecată, toți inculpații din dosarul ”WATER PARK”, care au fost condamnați la închisoare, în urma deciziei din 2023 a Tribunalului Dolj, au scăpat de pedepse. Curtea de Apel Timișoara a decis, definitiv, achitarea a trei din cei 12 inculpați și încetarea procesului penal pentru ceilalți 9 acuzați din dosarul de corupție, pentru majoritatea acestora pentru că a intervenit prescripția faptelor scrie gandul ro Cinci persoane și două firme vor fi însă obligați să plătească daune de peste 3,2 milioane de lei Primăriei Craiova și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins, vineri, ca nefondat, apelul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și au admis cererile persoanelor condamnate de Tribunalul Dolj, în 20 martie 2023, în dosarul de corupție cunoscut ca ”Water Park Craiova”, deschis acum opt ani.
Astfel, instanța a decis, definitiv, achitare unor dintre inculpați, dar a și constatat, în cazul celorlalți, încetarea procesului penal ca urmare a prescripției. Avocatul Bogdan Cimbru, care a fost apărătorul arhitectului-șef Tudor Răgălie, a detaliat pentru Gândul impactul acestei decizii a instanței.
Dosarul a ajuns de la procurorii DNA la judecători în 26 noiembrie 2016, cu 12 persoane fizice și juridice acuzate, a căror conduită infracționale, susțineau procurorii DNA, au produs Primăriei Craiova și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice un prejudiciu total de 5.547.055 lei (aproximativ 1,23 milioane de euro la acea dată).
Complexul de agrement acvatic este construit în Parcul Tineretului, aproape de cartierul Fața Luncii și, conform proiectului estimat inițial la 65,9 milioane de lei, se întinde pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați, care include o zonă acoperită și o alta neacoperită, cu jocuri de apă, tobogane, piscină pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulți, saună.