luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Vicenţiu Mocanu: „Plătim prea mulţi bani pentru sănătate iar în sistem lucrează prea mulţi oameni lipsiţi de empatie”

Vicenţiu Mocanu este unul dintre liderii vâlceni ai AUR care se străduieşte să promoveze oameni tineri din privat în sistemele de stat dar spune că se poate şi exporta „educaţia” din privat, nu doar de natură a expertizei economice sau de eficienţă în muncă, în instituţiile statului.

Referindu-se recent la scandalul generat de presupusele crime ale unor docoriţe din un Spital bucureştean  Vicenţiu Mocanu spune că probabil nu există medici criminali în toate spitalele dar există peste tot purtare criminală a personalului medical, medici, asistente, infirmiere.

„Nu au timp, sunt grăbiţi, nu dau informaţiile necesare pacienţilor, nu au empatie faţă de aparţinătorii celor bolnavi, se răstesc, se reped, sunt nepoliticoşi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu este vorba aici de greşeli medicale sau, nepregătire profesională, nu este vorba de şpăgi. Este vorba că aceşti oameni nu sunt educaţi pentru această profesie.

În faţa lor de multe ori sunt pacienţi ce plătesc lunar bani mulţi din munca lor pentru sănătate. Dau CASS pe salariul lor, pe salariile angajaţilor, pe dividendele din firmele lor, pe chirii, pe dobânzi . Este incredibil. Suntem singura ţară din Europa unde un om plăteşte CASS aproape pe orice şi suntem o ţară în care personalul medical şterge pe jos de multe ori cu tine ca pacient, asta în cazul în care nu te ucide.

Cei ce mai au bani, după ce i-a jecmănit statul bine,  preferă să plece să se trateze în privat, dar marea masă a românilor nu poate.

Statul trebuie să plătească cursuri obligatorii pentru tot personalul din spitale, să fie învăţaţi aceşti oameni să se poarte, să vorbească. Şi să creăm un  sistem ce  permite concedierea din spitale de stat a celor care nu respectă reguli.

Peste tot există reguli numai la noi este dezordine şi devine evident că cei din PSD şi PNL sunt incapabili să ia aceste măsuri singuri. Au fost permanent la Guverare. Dacă erau în stare să facă o schimbare în bine o făceau.

Dacă avea onoare, ministrul Sănătăţii demisiona, şi o dată cu el aceea divizie birocratică de secretari de stat. La învăţământ la fel. Trebuiau demisii. Dar nu există onoare. Doar corupţie, nesimţire, sinecuri, promovări politice”.

Politica