Consiliul Județean Dolj a inaugurat, joi dimineață, drumul care leagă orașul Segarcea de satul Valea Stanciului. Sectorul de drum a fost reabilitat și modernizat de către Consiliul Județean cu fonduri europene. Autoritățile județene au atras banii pentru această modernizare din două proiecte.
„Cei 24 de km de care vorbim, finanțați prin două proiecte prin transfrontalier, au însumat 14 milioane de euro. Sunt 24 de km care sunt acum în condiții deosebite. Au fost lucrări atât la structura, dar și la refacerea podurilor, podețelor cu tot ce înseamnă elemente de trafic de ultim standard. Întregim în felul acesta proiectele pe care le-am inaugurat în perioada trecută. Putem spune că în acești 4 ani, 300 de km a însemnat un efort, dar putem și vedea că efortul a fost mai mult decât binevenit pentru că și lucrările au ieșit la un standard deosebit”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Cei 24 de km traversează un oraș și două localități. Este vorba despre Segarcea, Drănic și Valea Stanciului. În cadrul celor 2 proiecte de modernizare a DJ 561B derulate în cadrul Interreg V-A România – Bulgaria, au fost executate lucrări de terasamente şi lucrări la structura drumului, s-au realizat sisteme de preluare şi dirijare a apelor pluviale, respectiv rigole carosabile, rigole de acostament, şanţuri pereate şi şanțuri de pământ. De asemenea, au fost reabilitate şi modernizate podeţe transversale, tubulare şi dalate. În intravilanul localităţilor au fost amenajate punctele de acces la proprietăți, s-au executat trotuare, treceri de pietoni dotate cu panouri de avertizare cu led, cu alimentare solară, parcări şi staţii de autobuz.
„Consiliul Judeţean Dolj a făcut eforturi financiare imense pentru reabilitarea drumurilor din Dolj. În zona noastră au fost destule probleme, inclusiv cu forţa de muncă, dar am primit sprijin din partea autorităţilor judeţene”, a declarat la rândul său, primarul orașului Segarcea, Nicolae Tutunaru.
Investiția a vizat modernizarea a două tronsoane ale DJ 561B Segarcea – Valea Stanciului, cu lungimea cumulată de peste 24 de kilometri. Odată cu realizarea acestor investiții, întreaga arteră rutieră a fost modernizată, în condițiile în care un prim tronson, de 11 kilometri, fusese realizat anterior, cu fonduri nerambursabile accesate prin intermediul Programului Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria. Obiectivul general este reprezentat de creșterea gradului de accesibilitate a unei comunități de peste 14.500 de persoane din județul Dolj la rețeaua TEN-T, comunitate localizată în zona formată din trei localități străbătute de drumul județean DJ561B, Segarcea, Drănic și Valea Stanciului.