marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Bazinul de înot din Severin e gata. Când se deschide

Bazinul de înot din Severin a fost finalizat, iar autoritățile l-ar vrea deschis până la sfârșitul acestui an. Aici vor putea fi organizate competiții sportive naționale și internaționale. Este vorba despre o investiție de peste 56 milioane lei, realizată prin Compania Națională de Investiții.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a făcut o vizită de lucru în Mehedinți. Între altele, a vizitat bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin, unde autoritățile pregătesc procedurile de recepție a lucrărilor.

„Partea de pregătire a documentației și partea juridică au durat ceva veme, dar această clădire are, astăzi, cu totul altă calitate și poate fi deschisă publicului. Aici, pot fi organizate competiții sportive. De altfel, din discuția cu Federația Română de Înot, există interes pentru a avea cât mai multe astfel de obiective în mai multe reședințe de județ, pentru a avea capacitatea de a organiza competiții sportive”, a declarat ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a bazinului de înot au fost realizate prin Compania Națională de Investiții, fiind vorba despre o finanțare de peste 56 de milioane de lei. Obiectivul va avea o suprafață desfășurată de 8.370 mp și 357 de locuri în gradene și va dispune de spații pentru saună, masaj, salină, sala de fitnes, cabinet medical și altele.

„Lucrările efective au început în mai 2021. Acum, suntem în etapa de reavizare a indicatorilor, ca urmare a reactualizării de prețuri la materiale și a câtorva modificări de soluții tehnice. Odată cu finalizarea lucrărilor de la parcare și a utilităților – dacă mai sunt demersuri în acest sens – vom pregăti recepția”, a precizat directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a afirmat, la rândul său: „Este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Mehedinți. Obiectivul de investiții este finalizat, s-a realizat racordarea la rețeaua de gaz, în perioada următoare se vor face probele tehnologice și va fi realizată procedura de recepție, astfel încât, până la sfârșitul anului, bazinul obiectivul să fie redat Consiliului Județean și implicit, mehedințenilor și locuitorilor din Drobeta Turnu Severin, într-o formă complet modernizată. Pe lângă zona bazinului, unde au fost montate tribunele, iar spațiul corespunde tuturor exigențelor din domeniu, au fost vizitate Sauna, Salina și zona de bistro. În paralel, se realizează lucrările la parcarea ce va deservi Bazinul de Înot. Zona va fi una modernă și de mare utilitate, cu peste 100 locuri de parcare, costurile investiției fiind suportate de Consiliul Județean Mehedinți. Lucrările pentru modernizarea Bazinului de Înot au fost finanțate prin Compania Națională de Investiții. În scurt timp vom putea reda Bazinul de Înot celor care îl așteaptă. A fost o investiție greu de realizat, pe care mi-am asumat-o în fața mehedințenilor, dar așteptarea, zic eu, a meritat.”

În Mehedinți, ministrul Veștea s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din județ, pentru a discuta despre proiectele implementate prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și a verificat stadiul lucrărilor unor proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării în municipiul Drobeta-Turnu Severin și în comuna Șimian.

În comuna Șimian, prin Componenta 5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării investește 36.136.556,16 lei pentru reabilitarea energetică a unor clădiri rezidențiale multifamiliale, în suprafață totală de 37.496 mp, au transmis reprezentanții ministerului.

”Continuăm să sprijinim autoritățile locale în implementarea investițiilor din domeniile de interes pentru cetățeni și mă bucur să constat că proiectele finanțate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată țara”, a subliniat Adrian-Ioan Veștea.

Tot în Șimian se implementează și un proiect de înființare a unui sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în satele Șimian, Cerneți și Dedovița Nouă, în valoare totală de 55.343.489,52 lei, prin care 3.100 de gospodării vor fi conectate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. În plus, autoritățile locale au în vedere restaurarea a două monumente istorice – Cula Nistor, construită în jurul anului 1812, respectiv Cula lui Tudor Vladimirescu, construită, de asemenea, în anii 1800.

Întâlnirea cu primarii din județ a avut loc la sediul Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin.

Conform reprezentanților CJ Mehedinți, discuțiile s-au axat pe proiectele de investiții finanțate cu fonduri guvernamentale sau europene, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„În cadrul PNDL I și II, unitățile administrativ-teritoriale din Mehedinți au avut aproape 300 contracte de finanțare, în valoare de 1 275 milioane lei, pentru sisteme de alimentare cu apă și canalizare, drumuri, unități de învățământ și unități medicale, piețe și târguri, sisteme de iluminat public, poduri și podețe. 90% dintre aceste obiective sunt finalizate, iar în perioada următoare se vor încheia și celelalte.

Pe de altă parte, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, județul Mehedinți are 85 contracte cu o valoare totală de 1 061 milioane , 40 din ele fiind deja semnate pentru finanțare.

Totodată, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în județul Mehedinți au fost semnate 64 contracte, fondurile europene fiind gestionate prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Și Compania Națională de Investiții finanțează 22 investiții în județul Mehedinți, valoarea totală a acestora fiind de 183 milioane lei.

Toate sunt fonduri care au dezvoltat și dezvoltă, în continuare, județul Mehedinți, fie că vorbim despre comunități locale sau investiții gestionate de Consiliul Județean Mehedinți”, au precizat reprezentanții administrației județene.

sursa foto principala: concelex

Politica