vineri, octombrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Școlile care vor avea catalog electronic, în anul școlar 2023-2024

Adio catalog tradițional! Și școlile din mediul rural se modernizează

Zece instituții de învățământ din județul Gorj au decis să renunțe la catalogul tradițional, pe hârtie, în favoarea catalogului electronic pentru anul școlar 2023-2024. Dintre acestea, șase școli se află în Târgu-Jiu, una în Bumbești-Jiu și trei în mediul rural.

Pe lista unităților-pilot care vor implementa catalogul electronic se află: Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Școala Gimnazială Nr. 1 Polovragi, Școala Gimnazială Cărpiniș (Crasna), Școala Gimnazială Bumbești-Jiu și Școala Gimnazială „Nicolae Costescu” din Bolboși.

În total sunt peste 1.150 de școli din întreaga țară care au optat pentru catalogul electronic prin intermediul căruia părinții pot afla în orice moment situația școlară a elevilor – note, absențe, aceasta fiind consemnată în mod exclusiv în format digital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Educației nu furnizează un catalog digital propriu, astfel că toate aceste școli se bazează pe aplicații și programe private pentru acest scop. Conform obligațiilor lor, instituțiile de învățământ trebuie să încheie contracte cu furnizorii de programe sau servicii de catalog electronic pentru a garanta securitatea datelor cu caracter personal.

Tot unitățile de învățământ sunt cele care asigură din bugetul propriu sau din fonduri proprii achiziționarea acestui catalog electronic. Așadar, este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau părinții/reprezentanții legali ai acestora. La finalul anului școlar, catalogul electronic se tipărește, semnează și avizează. Apoi el se arhivează de către directorul unității de învățământ.

Politica