Experiență stomatologică de top: întâlnire cu dr. Cristiana Nicolae la Clinica Crinident

Nica Alexandru
8 Min Read

Cu o experiență bogată, de peste 25 de ani, și o abordare empatică, doamna doctor Cristiana Nicolae se remarcă prin atenția acordată pacienților săi și abilitățile sale în furnizarea de îngrijiri dentare în condiții sigure și confortabile. Are o expertiză solidă în domeniul tratamentelor restaurative, cum ar fi obturațiile și reconstrucțiile dentare. De asemenea, s-a specializat în tratamentele de estetică dentară și implantologie, putând oferi soluții personalizate pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului pacienților.

În anul 2000, împreună cu sotul dumneaei, dr. Cristian Nicolae, a pus, în Craiova, bazele Clinicii Stomatologice Crinident, unde oferă azi, alături de echipa sa formată din 18 profesioniști, servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate, bazate pe o abordare individualizată și pe cele mai recente tehnologii medicale. Creează un mediu confortabil și relaxant pentru pacienți, pentru a le reduce anxietatea și pentru a-i ajuta să își mențină sănătatea orală pe termen lung.

Ce v-a făcut să alegeți cariera în medicină dentară?

Am putea spune soarta. Mă gândeam să aleg între Științe economice și Medicină Generală… și în final am ajuns la Medicină Dentară! Certitudinea că am ales bine am avut-o începând cu anul III, atunci când am început să lucrez efectiv, având șansa să am drept profesori și mentori mai mulți medici profesioniști și dedicați, cărora le mulțumesc din suflet: doamna doctor Olteanu, doamna doctor Oprea, doamna doctor Preda.

Ce afecțiuni dentare întâlniți cel mai des la pacienți?

Patologia stomatologică este extrem de diversă. Să spunem că cel mai des ne întâlnim cu probleme de edentație (lipsa parțială sau totală a dinților), cariile dentare simple și complicate, dar și probleme legate de estetica dentară (care necesită îndreptarea dinților, albire acestora și chiar aplicarea de fațete dentare etc.)

Cum arată o zi în cadrul Crinident alături de echipa multidisciplinară?

Ziua de lucru începe cu planificarea activităților în cele trei cabinete stomatologice, în care lucrează, prin rotație, cei zece medici specialiști cu care colaborăm (chirurgie oro-maxilo-facială, chirurgie dento-alveolară, implantologie, endodonție, ortodonție, parodontologie, protetică, estetică) pentru a putea rezolva orice problemă stomatologică. Se discută toate cazurile care urmează să fie tratate în acea zi, se verifică materialele necesare și radiografiile pacienților… și se trece la lucru!

Cum pot pacienții să treacă peste teama de stomatolog? Cum gestionați astfel de situații și cum reușiți să oferiți încredere pacienților?

Frica, evident, există la majoritatea pacienților. Din fericire, am identificat și aplicat mai multe criterii care ajută pacienții să depășească cu brio această stare: pacienții vechi care ne recomandă rudelor și prietenilor și care ne dau recenzii foarte favorabile pe Google și Facebook (cu ocazia asta le mulțumim călduros!), determină un pacient nou să vină cu încredere la clinica noastră.

Urmează apoi respectul arătat de către echipă, dialogul cu pacienții, empatia arătată și, evident, actul medical de calitate. Folosirea de aparatură de ultimă generație și de anestezice moderne completează aceste criterii. Putem concluziona spunând că cei care ne trec pragul constată, fără echivoc, că noi credem sincer în sloganul clinicii: ”Pacientul este în centrul afacerii CriniDent”.

Ce provocări întâmpinați când pacienții sunt copii? Când este recomandată prima vizită a unui copil la dentist?

Provocarea maximă este frica: a copiilor, dar și a părinților. De aceea, discutăm cu toată echipa, medici și asistente medicale, să arate grijă și empatie, o dată în plus, în cazul copiilor, fiind extrem de important ca ei să se simtă în siguranță și să vină, periodic, la dentist, pentru a rezolva și pentru a preveni problemele stomatologice.

Prima vizită la dentist a unui copil trebuie să aibă loc la șase ani, atunci când apare primul molar definitiv. Acesta erupe în spatele dinților de lapte și de aceea, mulți părinți îl confundă cu un dinte de lapte, îl neglijează și, din păcate, vin la stomatologie târziu, în cazul în care el are probleme.

Care a fost cea mai frumoasă experiență trăită lângă un pacient?

Sunt multe, dar dacă este să aleg una singură, mă gândesc la un pacient de 30 de ani, cu o dantură grav afectată. A avut nevoie de o reabilitare complexă, pe implanturi, caz la care a lucrat o echipă multidisciplinară – protetician, chirurg, parodontolog, endodont și tehnician dentar.

Rezultatele au depășit așteptările pacientului, astfel încât, la final, mulțumindu-ne călduros, avea lacrimi în ochi. E un moment cu totul special atunci când îți dai seama că schimbi în acest fel viața unui om.

Care sunt valorile pe care construiți relația medic-pacient?

Ne bazăm pe respect, profesionalism, încredere, dialog, empatie și compromisuri cât mai mici (sunt cazuri când trebuie să echilibrezi soluția medicală cu cerințele pacientului și cu finanțele lui, ceea ce, uneori, trebuie să faci, rămânând, evident, în integritatea de profesionist).

Cât de importantă este tehnologia în medicina dentară și care este poziția Crinident în ceea ce privește acest aspect?

Am sesizat, în urmă cu vreo 7-8 ani, faptul că tehnologia începe să ocupe un loc din ce în ce mai important în stomatologie. Din acel moment, am început să investim, constant, în aparatură de top care ajută medicul în actul curativ, deci care ajută în final pacientul:

  • Laser pentru afecțiunile gingivale (parodontale) și, ca adjuvant, în toate manevrele chirurgicale (grăbește vindecarea, iar folosirea lui este complet lipsită de durere etc.)
  • Microscop electronic pentru endodonție (scos de nervi)
  • Scanner 3D: folosit în protetica modernă
  • Centrifugă digitală pentru membrane PRF (accelerează procesul de vindecare)
  • Unituri stomatologice noi, confortabile, cu funcții suplimentare care ajută actul medical (cameră video etc.)

Ca membru fondator al echipei Clinicii Dentare Crinident, doamna doctor Cristiana Nicolae aduce un aport valoros prin cunoștințele sale, experiența vastă și atitudinea sa pozitivă. Colaborează constant cu colegii săi pentru a se asigura că pacienții primesc cele mai bune tratamente posibile.

Pe lângă activitatea sa în cadrul clinicii, doamna doctor Nicolae este și implicată în educația pacienților în ceea ce privește igiena orală și prevenția problemelor dentare. Încurajează pacienții să fie parteneri activi în menținerea sănătății dentare, iar ceea ce o diferențiază este determinarea și pasiunea pe care o pune în fiecare activitate, astfel încât rezultatele să fie de cea mai bună calitate.

Distribuie acest articol