Au trecut zece ani de la inaugurarea celui mai modern Centru de Juniori din țară, cunoscut atunci sub denumirea de CCJ Pandurii. Cu fast și entuziasm, clădirea Centrului de Copii și Juniori Pandurii a fost inaugurată pe data de 19 iulie 2013, după ce lucrările au fost demarate în anul 2012.
Publicistul Dorin Brozbă, cunoscut pentru autoratul istoriei clubului Pandurii, atrage atenția asupra faptului că au trecut zece ani de la inaugurarea Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii. La momentul respectiv, acest edificiu era cel mai modern din România, sub denumirea de CCJ Pandurii. Cu toate acestea, în prezent, clădirea se confruntă cu o continuă degradare, întrucât a fost redobândită de Primăria Târgu Jiu în urma intrării clubului Pandurii în faliment, potrivit gorjeanul.ro.
Conform contractului de comodat, clădirea CCJ Pandurii, amplasată în apropiere de sediul AJF Gorj și Sala Sporturilor, a fost construită pe terenul concesionat de Primăria Târgu Jiu. Potrivit unei prevederi din acest contract, în cazul falimentului echipei Pandurii, clădirea urma să revină gratuit Primăriei Târgu Jiu. Această reglementare a fost stabilită prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 1312 din 2010, care stipula că în situația în care echipa Pandurii urma să fie desființată, cum s-a întâmplat odată cu falimentul, construcțiile realizate pe terenul concesionat de Primărie reveneau în proprietatea acesteia, fără niciun cost suplimentar.
Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local inițiat de Primăria Târgu Jiu la începutul acestui an pentru preluarea CCJ Pandurii a fost votat, în ședință extraordinară, fiind aprobat cu voturile a 12 dintre consilierii locali. Conform documentului Primăria Târgu Jiu preia Centrul de Copii și Juniori, care a fost construit de Pandurii Târgu Jiu pe terenul municipalității, fiind încetat contractul de comodat nr. 3464 / 30.07.2010. Prin această hotărâre s-au declarat de uz și interes public local al municipiului Târgu Jiu construcțiile realizate de Pandurii Târgu Jiu pe terenul primăriei, identificat cu numărul cadastral 47029.
Construcțiile respective, clădirea Centrului de Juniori cu vestiare și celelalte anexe intră prin această decizie în administrarea Direcției de Patrimoniu și Fond Locativ. Conform aceluiași document s-a radiat și dreptul de folosință al clubului Pandurii Târgu Jiu asupra clădirii din cartea funciară, nr. 47029 stabilindu-se ca Direcția de Patrimoniu și Fond Locativ să preia în administrare clădirea de la firma Siomax, cea care se ocupă de procedura de faliment de la Pandurii.
Hotărârea a fost aprobată la începutul anului dar primăria nu a făcut nici un demers pentru a prelua clădirea care continuă să se degradeze pentru că nu este îngrijită de nimeni. În clădire plouă prin acoperiș iar apa de la ploi se scurge direct pe pereții clădirii pentru că au căzut burlanele de scurgere a apei. Neavând energie electrică sau alte utilități, clădirea este închisă dar totuși folosită la parter, unde se află vestiarele, de cei de la o echipă privată de fotbal.
Cei care folosesc clădirea spun că au un contract de închiriere semnat dar nu se știe dacă primăria ar fi închiriat acele vestiare improprii de care părinții copiilor care le-au folosit s-au plâns că sunt necorespunzătoare. Organele de control au venit să verifice dacă respectiva clădire are autorizațiile necesare pentru a funcționa acolo vestiare pentru copii și juniori, după ce părinții copiilor au reclamat în primăvară că nu exista apă la grupurile sanitare, dar atunci când au venit în control ușile clădirii erau închise.