marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Până vine apa de izvor în Craiova, primăria își cumpără purificatoare de apă

Mii au trăit fără iubire, dar nici măcar unul fără apă”, ar spune un citat de pe internet. Astfel, Primăria Craiova se asigură că hidratarea va fi corespunzătoare, în cadrul instituției. Autoritățile locale din Bănie vor să achiziționeze servicii de întreţinere purificatoare apă și să închirieze 6 aparate speciale în acest sens.

Valoarea estimată, fără TVA, variază intre 11.640 lei și 13.710 lei. Serviciile de întreținere și închirierea celor 6 purificatoare de apă sunt solicitate până la data de 31.12.2023, moment în care craiovenii ar trebui să înceapă să bea apăr de izvor, la robinet.

Purificatoarele vor fi amplasate în următoarele locații:

  • birouri N.Iorga nr.31 bl. E1 – 1 aparat
  • birouri str. Doljului bl. G4 – 1 aparat
  • birouri str.Calea Bucureşti nr. 137 bl. T6 – 1 aparat
  • birouri Independenței bl. 7 – 1 aparat
  • birouri Impozite și taxe Calea Bucureşti 51 C – 2 aparate

Autoritățile locale au publicat și informații despre contextul care a determinat achiziționarea acestor servicii. Se pare că este nevoie de purificatoare pentru desfășurarea unei bune activități în cadrul instituției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform referatului de necesitate, se va încheia un contract pentru servicii de închiriere purificatoare de apă și servicii de întreținere purificatoare apă, pentru o perioada mai – decembrie 2023 cu posibilitatea de suplimentare în anul 2024 cu trei luni. Obiectul procedurii îl constituie servicii de închiriere purificatoare de apă şi servicii de întreținere purificatoare apă, ce contribuie la buna funcționare a activității în cadrul instituției. Prin achiziția de servicii de închiriere purificatoare de apă şi servicii de întreținere purificatoare apă, se urmărește desfăşurarea unei bune activități în cadrul instituției și realizarea unui nivel mai înalt de satisfacție a cetățenilor”, se specifică în caietul de sarcini.

De ce au angajații primăriei nevoie de purificatoare de apă la birou

Purificatoarele de apă au un scop clar, așa cum le este și denumirea. Un oraș întreg folosește apă de la robinet. Unii se spală cu ea, alții gătesc și, cel mai probabil, majoritatea o consumă pentru hidratare. Cum în birourile primăriei este nevoie de purificatoare pentru apa pe care o consumă toți cetățenii orașului, redacția Jurnalul Olteniei a cerut lămuriri din partea autorităților locale, în ceea ce privește apa de la robinet, pentru a afla dacă toți cetățenii au nevoie de purificatoare.

Se pare că purificatoarele nu sunt purificatoare, după cum ni s-a transmis. Ar fi vorba despre niște dozatoare, care nu se numesc dozatoare. Acesta sunt necesare pentru ca angajații să nu se mai chinuie cu sticlele la robinet.

,,Nu sunt purificatoare pentru robinet, au doar denumirea de purificatoare. Ele, în sine, sunt niște dozatoare, care sunt alimentate direct de la rețeaua de apă. Era complicat pentru oameni să umple sticlele la robinet și să bea apă„, ne-au transmis reprezentanții primăriei.

Apă de izvor la robinet, până la finalul anului

În urmă cu un an, Lia Olguța Vasilescu nu și-a ascuns entuziasmul cu privire la Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii. Primarul Craiovei spunea că se bucură foarte mult că începând cu finalul anului 2023 va putea să bea apă de Isvarna, la robinet. Edilul a ținut să menționeze faptul că fără fonduri europene, astfel de lucrări nu se puteau realiza.

Eu sunt fericitul beneficiar al celui mai mare proiect european și, cu siguranță, cred că este cel mai mare proiect european din istoria acestui județ. Cred din toată inima că va fi finalizat la timp. Dacă nu se va finaliza la timp, adică în decembrie 2023, vom avea probleme. Mă bucură foarte tare faptul că, de anul viitor, vom reuși să bem apă de Isvarna la robinet. Cred că este cel mai bun lucru care se putea întâmpla acestui oraș: să nu mai fie nevoie să cheltuim bani în plus pentru a ne alimenta cu apă, pentru a face diferite reparații la conducte. Dacă nu existau fondurile europene nu am fi reușit să ajungem aici. Sumele sunt foarte mari și vedem cât de greu este să asfaltăm doar după ce se introduce conducta”, a fost reacția primarului.

Politica