„Drumul Lubeniței” a fost inaugurat

Nica Alexandru
3 Min Read

Drumul Județean Amărăștii de Jos-Amărăștii de Sus-Dăbuleni, numit simbolic de către reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Dolj ca și drumul lubeniței, a fost inaugurat joi. Cei 27,5 km au fost deschiși pentru tranzit. Investiția a fost de aproximativ 50 de milioane de lei, iar lucrările au durat 2 ani și jumătate.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, prezent la inaugurarea drumului, a explicat cum au decurs lucrările, dar și costurile și sursa de finanțare pentru „drumul lubeniței”.
„Drumul Județean Amărăștii de Jos-Amărăștii de Sus-Dăbuleni este un drum finanțat prin PNDL 2 (Programul Național de Dezvoltare Locală). Am primit o finanțare consistentă, aproximativ 70 de milioane de lei. A fost atribuită lucrarea cu aproximativ 50 de milioane de lei. Un drum de peste 20 de km, deosebit de important. Se face legătura și cu județul Olt, ambele comune Amărăști, noi i-am spus așa simbolic drumul lubeniței. Lucrările au mers, totuși, într-un ritm bun”, a spus președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Primarul din comuna Amărăștii de Sus, Roșiu Valentin, a explicat la rândul său importanța acestui drum, mai ales pentru legumitori. Edilul a făcut o comparație și cu trecutul, în privința drumului.
„O lucrare foarte importantă pentru noi. În copilărie mergeam pe bicicletă pe acest drum, până la Caracal. Era un drum pietruit cu foarte multe peripeții. Acum se poate face o diferență și se vede ceea ce s-a realizat. Este un drum foarte important, mai ales în perioada de vară, când se circulă cu legumele de la orașul Dăbuleni”, a spus Roșiu Valentin, primarul localității Amărăștii de Sus.
Constructorul, de asemenea prezent la inaugurarea drumului traversat de 7 poduri, a oferit câteva date tehnice, inclusiv legate de garanția pe care lucrarea o are. Tot constructorul a declarat că termenul stabilit pentru realizarea lucrărilor a fost puțin depășit.
„A fost o lucrare cu un nivel mediu de dificultate, realizată într-un termen rezonabil și la parametrii corespunzători. Nu știm dacă este cel mai bun drum din județul Dolj, dar aceste aprecieri e vor face locuitorii comunei. Mulțumim pentru răbdare, chiar dacă termenul a fost puțin depășit, doi ani și jumătate, deși se preconizau doi ani. Au fost 7 poduri cu un nivel mediu de dificultate, în rest lucrpări obilnuite, care fac parte dintr-un traseu de drumuri normale. Drumul are o garanție de 3 ani de zile”, a spus reprezentantul firmei de construcții.

Distribuie acest articol