Alunecarea de teren de pe DJ 658, de la km 12+250m, de pe raza localității Muereasca, a creat multe controverse în ultimele zile, existând acuzații că RAJDP nu și-a făcut bine treaba în momentul în care a modernizat drumul cu fonduri pe PNDL.
Potrivit gazetavalceana.ro, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Vâlcea, președintele Constantin Rădulescu a dorit să lămurească încă o dată situația, dar a făcut și o serie de dezvăluiri. Potrivit acestuia, există suspiciuni că pe DJ 658 circulă camioane cu un tonaj peste limita impusă, camioane pline cu material lemnos.
Rădulescu spune că în momentul în care aceste vehicule trec prin zonele supravegheate video, camerele sunt întotdeauna oprite. Ceea ce ridică mari semne de întrebare despre legalitatea transporturilor respective, dar și despre cât de bine își fac treaba în zonă organele abilitate.
“Acolo s-au întâmplat de-a lungul timpului niște fenomene ciudate. ATOP cu Jandarmeria și Poliția au făcut mai multe controale în zonă și de fiecare dată cele 18 camere video, mai ales când veneau la vale cu lemn niște mașini uriașe, nu mergeau. Ce să fac eu acum!? Împotriva cui să mă îndrept. Am sesizat, dar eu nu sunt Poliție. Evident că și acum avem restricție de tonaj și fac apel către administrația publică, către Primărie, să asigure funcționarea acelor camere non-stop. Și atunci vom vedea cine cară lemne, cât de legal…” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea.
Președintele CJ a spus că incidentul de pe drumul spre Mănăstirea Frăsinei nu are legătură cu lucrările făcute prin proiectul PNDL. Constantin Rădulescu a precizat și cum vede rezolvarea situației.
„Realitatea tristă este că incidentul de pe drumul spre Mănăstirea Frăsinei, acea tasare, nu are legătură cu lucrările făcute prin proiectul PNDL. Nu are nicio legătură! Acolo a plouat foarte mult, s-au înregistrat cantități enorme de apă. Dar nu are legătură cu lucrările de acum. Acolo a fost făcută o lucrare acum 12 ani și nu de către RAJDP, ci de către o firmă privată. Lucru care nu îmi revine mie în cercetare, să mă întorc cu 12 ani în urmă. Acolo s-a întâmplat un fenomen natural. Subliniez, încă o dată, că această alunecare de teren nu are legătură cu lucrările efectuate de RAJDP și, mai mult, am dispus deja și se va contracta o expertiză tehnică, se va face un studiu GEO în această zonă astfel încât să vedem ce s-a întâmplat acolo în urmă cu 12 ani, cum au fost puse drenurile, ce studii au făcut. Evident că acest lucru nu îl facem pentru a ne duce cu responsabilitatea în altă parte, facem ca să îndreptăm o situație pe care nu am prevăzut-o. Am dispus și se încarcă cu material succesiv pe măsură ce se tasează, vom încărca cu mixtură asfaltică până vom știi clar cum trebuie să remediem și cât ne va costa” – a mai spus Rădulescu