luni, noiembrie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Studiu. Femeile singure sunt mai fericite decât cele căsătorite, la o anumită vârstă

Sociologul Bella de Paulo a reținut 4 stereotipuri care îi fac pe oameni să se teamă de singurătate. Totuși, nu înseamnă că singurătatea este același lucru cu nefericirea. Totodată, singurătatea nu este reprezentată de lipsa unei relații sau a căsniciei.

1. Persoanele singure nu au o viață personală

Multora li se pare că acestea visează în continuu să-și cunoască sufletul pereche. Dar, conform studiilor sociologice, persoanele singure se tem de o astfel de relație, mai ales dacă au fost implicate într-o relație de lungă durată, potrivit revistasufletului.net. În mod interesant, femeile divorțate și-au exprimat o dorință mai mică de a se recăsători decât bărbații. Chiar și în cazul acestora, cei care au prieteni buni și familie sunt mai puțin interesați să-și refacă viața, cum se spune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

2. Suferă de singurătate

Un studiu realizat în SUA, în timpul căruia oamenii au fost întrebați dacă sunt fericiți pe parcursul a 8 ani. Cei care au fost singuri și apoi s-au căsătorit au simțit o mare bucurie în primul an de la nuntă, dar apoi majoritatea s-au simțit la fel ca înainte de căsătorie. Acest lucru se aplica numai acelor persoane care nu urmau să divorțeze. Dar cei ale căror așteptări de la căsătorie nu au fost împlinite, s-au simțit foarte nefericiți. Abia după divorț și câștigarea libertății, sau așa-zisa singurătate, s-au simțit bine din nou.

3. Au multe probleme de sănătate

Dintre cei care nu s-au căsătorit niciodată și trăiesc fără partener, 81,6% și-au considerat sănătatea excelentă sau bună. Cam aceeași cifră este și pentru persoanele căsătorite. Deci, căsătoria nu are niciun efect asupra sănătății și speranței de viață.

4. Singuraticii sunt egoiști

Pe fondul acestui stereotip, oamenii căsătoriți se imaginează ca fiind prieteni de încredere, rude atente și angajați responsabili. Dar studiile arată că persoanele singure își tratează întotdeauna mai bine părinții și comunică mai strâns cu frații lor. Ideea care se desprinde în urma studiului este că nefericirea singurătății este o stare de spirit și depinde de noi, dar și de relațiile pe care le avem cu cei din jur, de a o gestiona.

foto:pixabay.com

Politica